Svet
24 ogledov

Nekaznovan po razmerju s 14-letno učenko

sola Reuters
Oblasti na Bavarskem hočejo strožje zakone pri kaznovanju učiteljev, ki spolno občujejo z najstniškimi učenkami. V enem izmed primerov je 32-letni učitelj imel razmerje s 14-letno učenko in jo odnesel brez kazni.

Učitelj in učenka sta se spoznala na razrednem izletu. On ji je začel pošiljati sms-e in jo začel klicati z ljubkovalnimi imeni. Učenka je to vzela resno in se vanj zaljubila. Povedala pa je, da je šlo vedno le za seks, najprej le pri njem doma, nato tudi v šoli. Razmerje je trajalo pet mesecev.

Učitelj, ki je bil med učenci zelo priljubljen, je učil matematiko, angleščino in katoliško vero. Vendar je bil le nadomestni učitelj, v šoli je učil trikrat.

Ni kriv

Kot poroča Die Welt, je pet let kasneje omenjeni učitelj oproščen vseh obtožb, saj je sodišče ugotovilo, da ni kriv. Svojo odločitev so podkrepili s trditvijo, da ni bil dekličin redni učitelj, ampak le nadomestni. Ljudje so ogorčeni, saj omenjena deklica ni bila njegova prva žrtev, leto prej naj bi z sms-i nadlegoval tudi njeno sestro.

Bavarska ministrica za pravosodje Beate Merk bi rada preprečila takšne škandalne sodbe. Zdi se ji popolnoma nesprejemljivo, da je zaščita šolskih otrok pred seksualnimi plenilci odvisna od tega, ali je učitelj nadomestni ali ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.