Svet
45 ogledov

Nekdanja učiteljica prodajala pripomočke za samomor

pripomoček za samomor helij Youtube
Upokojeni 92-letni učiteljici je grozila zaporna kazen, saj je prodajala pripomočke za delanje samomora s pomočjo helija.

Nekdanja šolska učiteljica je orodje za samomor s helijem prodajala za 40 dolarjev. Sharlotte Hydorn je priznala, da je vedela, da bodo pripomočki uporabljeni kot pomoč pri samomoru, a je mislila, da jih bodo uporabili le kronično bolni.

S tovrstnim podjetništvom je začela po smrti moža, ki je v neznosnih bolečinah umiral za rakom in ni želel umreti v bolnišnici, poln cevk. Menila je, da bi bili kakšni drugi pripomočki za bolnike bolj udobni, kot so tisti v bolnišnici. Kmalu je nekdanja učiteljica prejela tisoče naročil za pripomočke za delanje samomora s pomočjo helija in začela računati za čas in material.

Ob prijetju je policija našla tisoče dolarjev in številne še ne unovčene čeke. "Za gospo Hydorn je bilo izdelovanje pripomočkov za samomor dejanje iz solidarnosti in ne pohlepa," je še povedal njen odvetnik, še poroča CBS News.

Hydornova je priznala davčno utajo, a le pod pogojem, da je niso obtožili sodelovanja pri šestih samomorih. Zaradi starosti (stara je 92 let) jo je sodišče obsodilo na pet let pogojne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.