Svet
8 ogledov

Nekdanja urednica na zatožni klopi

Rebekah Brooks, nekdanja urednica News of the World.
1/2
Reuters
Nekdanja urednica britanskega tabloida News of the World je danes stopila pred sodišče zaradi obtožb, povezanih z domnevnim vdiranjem v telefone.

Obtožnica proti Rebekah Brooks obsega eno točko, za katero tožilstvo trdi, da zadeva več kot šeststo domnevnih žrtev vdiranja. Brooksova je na kratkem zaslišanju spregovorila samo, da je potrdila svoje ime, datum rojstva in naslov prebivališča, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na zatožni klopi se je znašla skupaj s šestimi drugimi zaposlenimi pri News of the World in zasebnim preiskovalcem Glennom Mulcairejem. Grozi jim do dve leti zaporne kazni.

Brooksova je doslej zanikala obtožbe, na sodišče pa bo na obravnavo skupaj s soobtoženci morala spet 26. septembra.

Brooksova je bila urednica tabloida med letoma 2000 in 2003. Nato je urejala najbolj prodajani britanski tabloid The Sun, nakar je postala direktorica družbe News International, ki ima po ukinitvi News of the World v lasti še tri časnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.