Svet
16 ogledov

Nekdanji policist ubil sedem ljudi

1/27
Žurnal24 main
Filipinska policija je vdrla v avtobus, v katerem je nekdanji policist zadrževal 15 talcev. Sedem talcev je umrlo, dva sta hudo ranjena, preostali so v bolnišnici. Ugrabitelja so ustrelili policisti.

Po zadnjih podatkih je v krvavi drami umrlo sedem kitajskih turistov, dva sta huje poškodovana, šest pa se jih zdravi v bolnišnici, je sporočil hongkonški voditelj Donald Tsang. "Gre za veliko tragedijo," je še dodal.

Ugrabitelja je policija ustrelila v glavo. Ob vdoru policistov naj bi odjeknilo najmanj 30 strelov.

Ugrabitelj, 55-letni Rolando Mendoza, je za lokalni radio Mindanao Network povedal, da bo pobil turiste, če bo policija vdrla v avtobus. "Vidim precej specialcev, ki vdirajo. Vem, da me bodo ubili. Morali bi oditi, saj bom isto naredil tudi sam," je še povedal Mendoza, preden so odjeknili streli. Omenjeni radio je poročal, da "ugrabitelj kriči, da je ubil talce". Takoj, ko so odjeknili streli, so policisti vdrli in ustrelili ugrabitelja. Ena od žensk je histerično jokala, ko so ji pomagali iz vozila, na katerem so policisti razbili vsa stekla.

Ugrabljeni talci razočaranega policista
Policija je sporočila, da je bilo na avtobusu 25 ljudi, od tega 22 turistov, lokalna vodiča in voznik.

Ugrabitelj, preoblečen v policijska oblačila, je tekom dneva izpustil deset talcev – voznika avtobusa, dve ženski, tri otroke, moškega s sladkorno boleznijo ter tri Filipince, med njimi vodiča in fotografa. Preostali talci so bili pred vdorom policije v dobrem stanju, so poročali predstavniki policije, ki so na avtobus dostavili hrano, avtobus pa napolnili z gorivom, da je klimatska naprava delovala nemoteno.

Močno oborožen moški, gre za nekdanjega policista Rolanda Mendozo, je v centru Manile vstopil na avtobus in ga zajel. Moški, ki so ga pred kratkim odpustili iz policijskih vrst, naj bi zahteval, da policija opere njegovo ime in ga vnovič sprejme medse. Kot je povedal njegov brat, sicer eden od načelnikov filipinske policije, je bil Mendoza razočaran nad načinom, kako so ga vrgli iz policije, saj v njegovem primeru niso izvedli nikakršnih zaslišanj ali uradnega postopka.

Policija je avtobus osamila in izpraznila okolico, v kateri se je zbralo več sto radovednežev. Policija je okoli avtobusa razvrstila tudi ostrostrelce.

Mendoza je zagrozil, da imajo oblasti do 15-ih po lokalni uri čas (9. ura po srednjeevropskem času), da popravijo napako, sicer se bo zgodila "velika stvar".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.