Svet
47 ogledov

Nekdanji šef FBI potrdil, da je Trump želel vplivati nanj

James Comey
Znano je, kaj je odstavljeni direktor ameriške zvezne policije FBI James Comey zapisal v pisni izjavi kongresu.

James Comey je v pisni izjavi kongresu potrdil, da je skušal ameriški predsednik Donald Trump vplivati nanj, da bi opustil preiskavo o stikih nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna z Rusi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je zapisal Comey, mu je Trump 14. februarja letos na pogovoru v Ovalni pisarni, ko sta govorila o preiskavi proti Flynnu, dejal: "Upam, da boste našli način, da pustite Flynna pri miru. Dober človek je."

"Razumel sem, da predsednik želi, da opustimo preiskavo proti Flynnu zaradi njegovega laganja glede pogovorov z ruskim veleposlanikom decembra," je Comey zapisal v sedem strani dolgi izjavi, ki so jo objavili pred njegovim četrtkovim pričanjem v odboru za obveščevalne službe ameriškega kongresa.

Trump je Comeyju tudi dejal, da od njega pričakuje zvestobo. "V nerodni tišini, ki je sledila temu, se nisem premaknil niti spremenil izraza na obrazu," je v izjavi kongresu zapisal odstavljeni šef FBI.

Predsednik Trump je šefa FBI odstavil 9. maja z utemeljitvijo, da je nastopač. Trumpovi nasprotniki so medtem prepričani, da zato, ker je Comey nadaljeval preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • primoz.g 01:35 08.junij 2017.

    Ja njemu se zdi, da je imel Donald v mislih to, ampak rekel mu pa tega NI, niti nima za to enega DOKAZA, in kaj zdaj, a bodo Donalda tudi procesirali zaradi neugotovljenega dne, na znanam mestu, brez dokaza ? ...prikaži več Ja ne BODO, ker to je anglosaksonski način sodstva ki sodi zadevo ENKRAT in če ne uspe je zadeva ADACTA, lahko temu rečeš ja bogati se lahko zvlečejo, lahko pa rečeš temu tudi, tožilci naj delajo in policija naj skrbi za kvalitetne dokaze, ne pa kot pri nas, se neki primeri vlečejo kot da bi hoteli imet, DOKLER ne zmagamo ne bomo dal miru, a dokazov ni.BOLJŠ 100 krivih zunaj kot en nedolžen v restu. Pa še prišpara se. Ta bolj krivim bo itak ulica sodila, to je bila od nekdaj sodba v imenu ljudstva.