Svet
11164 ogledov

Nekdanji veleposlanici se smeji ves svet

Carla Sands, veleposlanica na Danskem epa
Carla Sands je s svojo objavo o revnih Dancih, ki si ne morejo privoščiti avta in so prisiljeni kolesariti, izzvala cel kup duhovitih odzivov.

"Vse to sem že videla. Na Danskem si srednji razred ne more privoščiti avtomobila. Imajo kolo, na daljša potovanja gredo z vlakom. Moj voznik na veleposlaništvu se je eno uro s kolesom vozil po snegu, da je prišel v službo. Tako prihodnost hoče Bidnova ekipa za Američane. Si to želite," je tvitnila nekdanja ameriška veleposlanica na Danskem Carla Sands.

S tem zapisom je pospremila prispevek CNN, v katerem so govorili o rastočih cenah bencina v ZDA, kjer je cena dosegla pet dolarjev za galono, kar je približno 1,25 evra za liter bencina.

Njen zapis je sprožil celo vrsto duhovitih odzivov.

Nekdo se je pošalil, da so Norvežani še revnejši kot Danci, saj morata celo prestolonaslednik in njegova žena uporabljati kolo.

Eden izmed uporabnikov tviterja jo je opozoril, da je na Nizozemskem še precej huje, saj se morata s kolesom voziti celo kralj in kraljica.

Rune Skyum-Nielsen se čudi, kako je lahko bila štiri leta na Danskem, in nima niti najmanjšega pojma o Dancih in njihovi kolesarski kulturi. "Kaj si počela tukaj? Srkala koktejle in gledala Fox News? Strašljivo," je zapisal.

Nekdanji minister za transport jo je potolažil, da je za večino Dancev kolesarjenje izbira za mobilnost v mestu in ne nuja ter da je tudi sam, ko je bil še minister, kolesaril v službo, čeprav si lahko privošči avto.

61-letna Carla J. Sands je bila v času Trumpovega predsedovanja veleposlanica na Danskem. Nekdanja igralka se je leta 1999 poročila z Fredom Sandsom, ki ga je po njegovi smrti leta 2005 nasledila kot predsednica uprave podjetje Vintage Capital Group. V času Trumpove kampanje je bila njegova gospodarska svetovalka in ena velikih donatoric.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 21:02 12.junij 2022.

    no ja zdej vidite kako zna neumna oseba z neumno izjavo poneumiti cel ( na pol že poneumljeni ) narod.

  • Petra_56 19:04 12.junij 2022.

    Se bojim, da je plešasti Gargamel nastavil še bolj neumne ljudi, kot je ta oseba v članku.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:40 12.junij 2022.

    In take glupe osebke nastavljajo za veleposlanike. Trump in trumpizmi