Svet
32622 ogledov

Nemci: Hrvaška je novo žarišče korone

Hrvaška obala Profimedia
Nemci izpostavljajo, da na to opozarja tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Nemški časnik Berliner Morgenpost je objavil obsežen članek o tem, katere države so postale nova žarišča novega koronavirusa, pri čemer izpostavljajo, da je Balkan velik problem - konkretno Srbija in Hrvaška. Izpostavljajo, da na to opozarja tudi Svetovna zdravstvena organizacija. 

Omenjeni časnik piše, da je Srbija izpostavljena kot novo žarišče novega koronavirusa v Evropi in pri tem navaja, da so k temu pripomogli tudi "politiki, ki so dopustili masovna zbiranja", rezultat česar je med drugim tudi, da je Grčija prepovedala vstop srbskih državljanov v njihovo državo. 

Nemški časnik dodaja, da je "nekonsistentna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića v boju proti pandemije privedla do neredov v glavnem mestu Beogradu". 

Kot novo žarišče omenjajo tudi Severno Makedonijo in Hrvaško. Pri slednji dodajajo, da se je že uspešno zoperstavila širjenju novega koronavirusa, potem pa se je pred dnevi začela rapidna rast novih okužb. Nemški časnik pri tem vendarle navaja, da sta žarišči novega koronavirusa v državi zlasti glavno mesto Zahreb in vzhodni del države, ne pa toliko Jadranska obala. 

Danes 86 novih okužb 

Kot smo že poročali, danes so na Hrvaškem zabeležili 86 novih primerov okužb; glede na dnevna poročila županijskih štabov civilne zaščite je bilo v zadnjih 24 urah največ novih okužb z novim koronavirusomn na območju Zagreba, iz katerega so poročali o 24 novih okužbah. V slavonskih županijah so potrdili 21 novih okužb.

Ko gre za obalne županije, je največ novih primerov v zadnjih 24 urah prijavila splitsko-dalmatinska županija, v kateri so tako kot v sredo potrdili devet okužb. V zadrski županiji so imeli štiri nove primere, po enega okuženega so imeli v istrski in šibensko-kninski županiji. Iz primorsko-goranske županije so sporočili, da od srede niso imeli novookuženih, tako kot jih niso imeli niti v šestih drugih celinskih županijah.

Hrvaška plaže korona Covid-19 Svet Sveži podatki za Hrvaško. Minister o kaznih za neupoštevanje pravil.

Pozivi ljudem 

Hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš je danes pred novinarji še izpostavil, da se je epidemiološko stanje na Hrvaškem poslabšalo v zadnjih 20 dneh ter da v štabu vsak dan obravnavajo možnosti za uvajanja dodatnih selektivnih protiepidemioloških ukrepov glede na stanje z okužbami na terenu, je poročala STA.

Menil je tudi, da je najkrajša pot za omejevanje števila okužb spoštovanje vseh nujnih ukrepov in priporočil, ki so jih objavili epidemiologi. Prebivalce je zaprosil, naj bodo potrpežljivi, samodisciplinirani in se odgovorno obnašajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • matermila 16:44 17.julij 2020.

    Zaradi nekonsistentne politike Vučiča,nemiri v Beogradu,zaradi konsistentne politike Janše,protesti v Ljubljani.Bedaki.Ko so omejili gibanje čez mejo ste se usirali,zdaj blejate,ker je meja odprta.Dajte se že odločit,kaj bi vam pasalo.

  • Avatar vec
    vec 00:45 17.julij 2020.

    vsakemu ki zboli in je bil okužen na cro morčku, bi opalil povečanje premije zdr zavarovanja za 200% , vedu je kaj ga lahko doleti pa letu k utrgan jajčke namakat. ZDEJ PA PLAČAJ

  • Avatar vec
    vec 00:42 17.julij 2020.

    svi na morčka ane :) ajmo u planine jer tamo nema zime oj dada oj dada oj dada da