Svet
2262 ogledov

Nemci na Tajskem in truplo v zmrzovalniku

Pattaya, Tajska Žurnal24 main
Na Tajskem in v Nemčiji odmeva okruten umor 62-letnega nemškega poslovneža v tajskem letovišču Pattaya.

Potem ko so v zamrzovalniku našli njegovo razkosano truplo, je policija že prijela domnevne storilce in jih obtožila naklepnega umora, poročajo tajski mediji in nemška tiskovna agencija dpa. Za naklepni umor je na Tajskem zagrožena smrtna kazen.

Glavni osumljenec za naklepni umor nemškega nepremičninskega agenta Hansa Petra Walterja Macka je 52-letni nemški državljan, je po pisanju tajskega časnika Bangkok Post v petek sporočil namestnik vodje tajske policije.

Preostali trije osumljenci so 54-letna in 52-letna nemška državljanka ter 27-letni Pakistanec s tajskim državljanstvom. Vsi trije so zanikali vpletenost.

62-letnega poslovneža so pogrešali od začetka meseca, v ponedeljek pa je policija njegovo razkosano truplo našla v zamrzovalniku na posestvu Nong Prue v tajskem obmorskem letovišču Pattaya v provinci Chon Buri, so po poročanju dpa pisali tajski mediji.

Poleg kosov trupla, zavitih v plastične vrečke, so policisti odkrili še električno žago in vrvi. Zasegli so tudi gliser, ki je bil v lasti 52-letnega osumljenca. Policija domneva, da je razkosano truplo nameraval odvreči v morje.

Glavni preiskovalec primera je po pisanju časnika Bangkok Post dejal, da je bil umor podjetnika povezan z izsiljevanjem.

Policija je domnevne morilce izsledila z analizo posnetkov nadzornih kamer. Te so med drugim posnele poltovornjak, na katerega so naložili zamrzovalnik, glavnega osumljenca in osumljenega 27-letnika pa so zaznale v trgovini z opremo za ribolov. Lastnik električne žage, s katero je bilo razkosano truplo, je povedal, da je žago prodal dvema tujcema.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.