Svet
23 ogledov

Nemci užalili Hrvate

Karneval v Nemčiji EPA
Navodila o obnašanju na karnevalu poleg turškega in arabskega, tudi v hrvaškem jeziku. Hrvaški veleposlanik: "Takoj jih umaknite."

Da bi preprečili podobne incidente, ki so se na silvestrovo zgodili v Koelnu, so organizatorji velikega in tradicionalnega karnevala v nemškem Mönchengladbachru letos izdali posebno brošuro z navodili o obnašanju obiskovalcev v času prireditev.

Navodila, kjer med drugim piše, da se je med prireditvami prepovedano poljubljati in objemati na način, ki bi vspodbuja seksualanost, so po pisanju nemškega spletnega portala PR online povzročila še majhen diplomatski zaplet.

Oglasil se je namreč hrvaški veleposlanik v Nemčiji Ranko Vilović, ogorčen, da so navodila poleg nemškega, francoskega, turškega in arabskega jezika, napisana tudi v njegovem jeziku.

Po njegovem so namreč Hrvati eden od najbolj integriranih narodov v Nemčiji,  med njimi prav tako ni beguncev. Omenjeni veleposlanik je zato od organizatorjev zahteval, da brošuro takoj umaknejo.    

Na hrvaški protest se je že odzval direktor festivala in sporočil, da hrvaške zahteve ne bodo upoštevali. Kot je pojasnil, je hrvaščina v brošuri zato, ker je omenjeni jezik zelo razširjen na Balkanu, kar pomeni, da ga vsi razumejo: "Letak je tudi v turščini, čeprav nimamo turških beguncev," je še dodal vodja festivala Bernd Goethe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Presvetli 12:02 06.februar 2016.

    Če i vsaj malo razmišljal bi ti bilo jasno!Za temi begunci stoji albanska mafija katera vse vodi!Nikjer se njih ne omenja?Tudi vodje teh kolon migrantov so bili Albanci na naših mejah s tem da so se predstavljali kot Afganistanci,Pakistanci in ...prikaži več ostali ker niso potrebovali potnih listov ali bilo katerih dokumentov!Zato me moti!Ker njih se nikjer ne omenja in oni kot narod me izredno motijo,poleg tega pa so naši njihovi veliki zavezniki(mislim na politike) od UCK dalje!Normalni jugoviči vas motijo:bosanci,hrvati,srbi,makedonci-albanci kateri so najbolj zahrbtni pa vam pašejo!Neandertalci pojma nimate česa so ti sposobni in kaj že vse delajo po evropi!Celotni drogeraški posel imajo oni v rokah,sedaj tudi migrante in trgovanje z ljudmi!V ozadju pa seveda stojijo ameri in njihov veliki finančnik!Slepci!

  • asmas 20:01 05.februar 2016.

    mene nikakor ne preseneča,imam v žlahti hrčka pa malo bolje poznam njihovo nataliteto

  • asmas 20:00 05.februar 2016.

    saj se jim ni treba,ker smo slovenci bistveno drugačni od" tistih"