Svet
10 ogledov

Nemci žalujejo za hrabro mladenko

Tugce A
1/5
EPA
Tugce A. je umrla včeraj, na svoj 23. rojstni dan.

Nemčija je ovita v črnino. Včeraj so namreč zdravniki izklopili aparature, ki so pri življenju ohranjale mlado Tugce, ki je za svoj pogum plačala z življenjem.

16. novembra je 22-letna mladenka v restavraciji opazila, da sta dva fanta nadlegovala dve mladoletni dekleti. Tugce jima je priskočila na pomoč in pomirila situacijo. Mir žal ni dolgo trajal. Fanta sta Tugce pričakala pred restavracijo in eden od njih je temnolasko tako močno udaril, da je padla in z glavo udarila ob kamen. Poškodbe glave so bile tako hudo, da pogumni 22-letnici zdravniki niso mogli več pomagati. Njeni starši so odločili, da bo Tugce umrla 28. novembra, na svoj 23. rojstni dan, in da bodo njene organe darovali, saj bi si to želela tudi njihova hči.

Policija je storilca že prijela. Gre za 18-letnega Srba Sanela M., ki je dejanje že priznal, poroča Focus.

Od Tugce so se sicer prišli posloviti številni prijatelji, znanci, a tudi tujci, ki so se dekletu, ki je moralo umreti, ker je zaščitilo šibkejše, poklonili pred bolnišnico. Na spletni strani change.org so že odprli peticijo, s katero želijo doseči, da bi mladenki posthumno podelili najvišje nemško odlikovanje za posebne zasluge.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 14:13 30.november 2014.

    Kdo drug kot divkjaki in neandertalci z Balkana. In tale Sanel je samo Srbski državljan , je pa navadem ruknjen muslić !

  • dragec 07:41 30.november 2014.

    SANEL ???? TO NI SRBSKO IME - MOGOČE JE SLOVENEC, A NE MIRKEC. POTEM SI TI SRB

  • Piran 03:23 30.november 2014.

    Sočustvujem z družino pokojnice. Naj bodo pokojni naklonjena vsa mirna božanstva. Pa vendar, zakaj ste se tako lotili Srbov. Če bi jo ubil Nemec, nekako ne verjamem, da bi pisalo Nemec jo je ubil.Po moje se pokojnica zgraža ...prikaži več nad vami bolj kot nad Srbi. Ubil jo je človek in to je zaskrbljujoče. Ni zaskrbljujoče to če bi jo ubil Nemec ali Srb ali Danec, zaskrbljujoče je to, da jo je ubil človek tak kot ste vi.