Svet
1787 ogledov

Nemčija: 21 tisoč tujcem so plačali, da so zapustili državo

begunci EPA
Iz Nemčije se je v zadnjih treh letih izselilo približno 21 tisoč prosilcev za azil.

Iz Nemčije se je v zadnjih treh letih v svojo domovino prostovoljno vrnilo približno 21.000 prosilcev za azil, ki so v ta namen od Nemčije tudi dobili finančno pomoč. Program je poimenovan StarthilfePlus in je namenjeno migrantom s slabimi obeti za pridobitev azila. Gre za enega od številnih nemških programov za migrante v Nemčiji.

Nemški urad za migracije in begunce (Bamf) je danes predstavil rezultate vprašalnika med tistimi, ki so izkoristili omenjeni program.

Prejeli med dva in pet tisoč evrov

Koliko denarja posamezni prosilec dobi od nemške države za prostovoljno vrnitev, je odvisno tako od tega, v katero država se vrača, in od njegovega družinskega statusa. Dve tretjini vprašanih je tako dobila za vrnitev od 1000 do 2000 evrov, večje družine med 4000 in 5000 evrov.

Četrtina vprašanih (24 odstotkov) se jih je vrnila v Irak. Finančno pomoč je večina vprašanih (80 odstotkov) porabila za vsakdanje življenjske potrebe. Kot razlog za vrnitev jih je 46 odstotkov vprašanih navedlo negotov status in občutek, da se v Nemčiji niso počutili doma. Domotožje in upanje, da so se razmere v državi izboljšale, je navedlo 42 odstotkov vprašanih. Zgolj zaradi finančne podpore so se v domovino vrnili štirje odstotki vprašanih.

250 tisoč jih bo moralo zapustiti državo

Ob tem so iz nemškega notranjega ministrstva dodali, da število tujcev, ki morajo zapustiti državo, stalno narašča. V tem letu jih je približno 250.000, večina med njimi (184.000) je sicer takšnih, ki morajo državo zapustiti, a jih država zaradi različnih utemeljenih vzrokov ne more izgnati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • djdj 20:13 20.november 2019.

    In pote bodo še enkrat ilegalno vstopili in ponovno kasirali za izgon...

  • maresem 17:34 20.november 2019.

    Verjetno jih bo sprejela slovenska komunajzarska elita ker nimamo dovolj prirastka... banda pokvarjena.