Svet
8 ogledov

Nemčija izročila kanadskega psiha

Jun Lin Reuters
Nemčija je Kanadi izročila tretjerazrednega pornoigralca Luko Rocca Magnotto, ki je osumljen, da je brutalno umoril kitajskega študenta Juna Lina.

Luka Rocco Magnotta, znan tudi kot kanadski psiho, se je vrnil v Montreal. S posebnim vojaškim letalom so ga iz Nemčije, kjer so ga pred 14 dnevi na podlagi mednarodne tiralice aretirali, pripeljali v Kanado. Prispel je okoli 19. ure zvečer, na letališču pa so ga pričakali močno oboroženi varnostniki in policisti.

"Zelo smo veseli, da vam lahko povemo, da je na kanadski zemlji," je ob tem dejal načelnik montrealske policije Ian Lafreniere, poroča Sun News.

Izročitev potekala gladko

Izročitev Magnotte je Kanada zahtevala takoj po aretaciji, pa besedah Lafreniera pa je potekala brez zapletov. Prijeli so ga 4. junija v enem od berlinskih internet lokalov, ko je prebiral članke o sebi.

Magnotta se bo moral zagovarjati zaradi umora in iznakaženosti trupla kitajskega študenta Juna Lina. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtni zapor.

Glavo še iščejo

Magnotta je Lina, domnevnega ljubimca, ubil z ostrim predmetom, ki se uporablja za drobljenje ledu, kar naj bi tudi posnel in objavil na spletu. Potem je njegovo truplo razkosal, del pa tudi pojedel.

Linovo torzo so našli v njegovem stanovanju, dele telesa je poslal na sedež vladajoče stranke in dve šoli, enega pa so prestregli poštni delavci. Glavo medtem še iščejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.