Svet
8260 ogledov

"Nemčija je pred recesijo"

Mercedes-Benzova tovarna v Keschemetu Mercedes-Benz AG
Industrijska proizvodnja v Nemčiji pada nad pričakovanji, napovedi analitikov so črnoglede.

Industrijska proizvodnja v Nemčiji je po uradnih podatkih junija padla za 1,5 odstotka, kar je precej več od pričakovanih 0,4 odstotka. Nemci padec beležijo že drugi kvartal zapored.

Analitiki menijo, da gre za uvod v recesijo. "Trend padanja je zastrašujoč," je za Reuters povedal Alexander Krueger, ekonomist v Bankhaus Lampe, ki je dodal, da so realna pričakovanja, da se bo recesija v proizvodnem sektorju nadaljevala, sploh v luči napetosti med Kitajsko in ZDA.

Obe predstavljata pomembno izvozno tržišče za nemška podjetja, trgovinske tenzije imajo velik vpliv na nemško ekonomijo.

"Kolikor dlje bodo napetosti trajale, toliko večja je verjetnost, da bodo tudi ostali sektorji beležili padce. Napovedi za Nemčijo bi bile tako lahko še nižje," razmišlja Krueger.

Nemška industrija je padec zabeležila že drugi kvartal zapored. "To je uvod v tehnično recesijo," je pri tem izpostavil Andreas Scheuerle iz DekaBanke. Morebitno poglabljanje težav nemškega gospodarstva bi se, še opozarjajo analitiki, kmalu utegnilo razširiti tudi na ostale države Evropske unije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • bojovi 23:40 07.avgust 2019.

    Brez skrbi Nemci, migranti bodo obdržali službe, vi pa kar lepo na ceste in iskat klopce kjer boste spali, ker če hočete plačevati položnice, boste morali imeti plačo, če hočete plače, morate imeti službo. Pa še naprej podpiraje tisti kravo ...prikaži več Merklovo (se opravičujem kravam). Najprej je treba poskrbeti za svoje (tudi zakonite migrante), šele nato za nezakonite migrante, če kaj ostane.

  • maresem 19:07 07.avgust 2019.

    Pravilno, naj okusijo kaj jim je zakuhala pokvarjena Angela. Kravo bi morali nagradit kot so nekoč romunskega diktatorja. Tepena bo pa cela Evropa.

  • mirror 16:53 07.avgust 2019.

    Kmalu bodo to recesijo začutile naše tovarne, ki delajo za nemško avtomobilsko industrijo.