Svet
41 ogledov

Nemčija: Srbov je za dva odstotka, zakrivili so 13 odstotkov kazivnih dejanj

Nemška policija EPA
V lanskem letu so kazniva dejanja, ki so jih v Nemčiji storili migranti, narasli za 79 odstotkov, poročajo nemške oblasti.

Vsako peto kaznivo dejanje, ki so ga v lanskem letu v Nemčiji storili migranti, predstavljajo nasilni zločini, kot je napad, kraja ali nasilno obnašanje. Čeprav se je po silvestrski noči zvrstilo še več napadov, ki vključujejo tudi spolno nasilje, je to v lanskem letu predstavljalo le en odstotek prijav zoper migrante.

Število beguncev in migrantov, ki so v Nemčijo prispeli v lanskem letu, je za 440 odstotkov višje kot v letu pred tem. Zanimiva ugotovitev nemških oblasti je, da tisti, ki bežijo iz vojnih območij, kot so Sirija, Irak in Afganistan, bistveno bolj spoštujejo zakon kot ekonomski migranti, ki prispejo iz balkanskih držav.

V lanskem letu so migranti v Nemčiji zakrivili 208.344 prijavljenih kaznivih dejanj, 92 tisoč več kot v letu pred tem. Večina prosilcev za azil ni med storilci kaznivih dejanj.

Srbi storili 13 odstotkov kaznivih dejanj

Večino kaznivih dejanj, ki so jih zakrivili migranti v Nemčiji, predstavljajo manjši delikti; zabeležili so denimo 28.712 primerov, v katerih so se z javnim prevozom vozili, ne da bi prej kupili vozovnico. Obravnavali so 85 tisoč primerov kraje, predvsem iz trgovin, in preko 50 tisoč primerov ponarejanja dokumentov, da bi lažje prišli do denarja. Napadov in ropov s strani migrantov je bilo v lanskem letu okrog 36 tisoč, kar predstavlja 18 odstotkov vseh prekrškov z njihove strani.

Migranti so zakrivili tudi 1.688 spolnih napadov, od tega je 458 posilstev in poskusov posilstva. Napadi na silvestrsko noč v to statistiko še niso vključeni. Migrante ravno tako sumijo za 240 poskusov uboja, največje število takšnih zločinov se je zgodilo med njimi samimi.

Sirci, ki predstavljajo 48 odstotkov beguncev, so storili 24 odstotkov kaznivih dejanj. Po drugi strani pa so srbski ekonomski migranti, ki predstavljajo dva odstotka prišlekov v Nemčijo, zakrivili kar 13 odstotkov vseh kaznivih dejanj, ki so jih zakrivili prišleki. 

Komentarjev 8
  • malonaokoli 19:00 25.februar 2016.

    in zakaj nič ne poročate o pijanih beguncih ki so hoteli vstopit v Parlament ? aha, danes so prišli samo pogledat za hec, kam se bo mučenik dugič zapeljali...

  • dragec 23:58 20.februar 2016.

    Ne,ne Zmagari ,to so tvoji ćifše

  • Zmago 19:34 20.februar 2016.

    Ма јок брате, то су твоји јарани !!