Svet
17 ogledov

Nemčija: trajekt zajel ogenj

trajekt, nemčija, litva, eksplozija, baltsko morje
1/12
Žurnal24 main
Trajekt, ki je plul v bližini nemškega otoka Fehmarn v Baltskem morju je zajel ogenj. Oblasti so takoj evakuirale 200 potnikov in posadko. Oblasti so izključile možnost terorističnega napada.

Litvanski Trajekt Lisco Gloria je bil na poti iz nemškega pristaniškega mesta Kiel v litvansko pristanišče Klaipeda. Okoli polnoči pa je, kot so sporočili iz nemškega nadzornega centra za morske nesreče, na njem prišlo do eksplozije.

FOTOGRAFIJE POŠKODOVANE LADJE SI OGLEJTE V GALERIJI.

"Druge ladje pri tem niso bile ogrožene," je dejal tiskovni predstavnik omenjenega centra in dodal, da vzrok eksplozije še ni znan. "Ni indicev, da bi šlo za teroristični napad," je še dejal. "Seveda bo policija to v nadaljevanju tudi preiskovala, a zgleda, da je šlo za nesrečo."

V nesreči je bilo po zadnjih podatkih ranjenih več deset ljudi, tri pa so morali prepeljati v bolnišnico s helikopterjem, je dejal tiskovni predstavnik. Ostali potniki so se z drugim trajektom nato vrnili v Kiel. Potniki so bili sicer Litvanci.

"Ladja gori ... in pričakovati je, da bo gorela še cel dan," je še dejal tiskovni predstavnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.