Svet
66 ogledov

Nemcu odsekali glavo

Obglavljenje Nemca na Filipinih Youtube
Džihadistična teroristična skupina Abu Sajaf je na svetovnem spletu objavila videoposnetek, na katerem naj bi obglavila nemškega talca, ki ga je na jugu Filipinov zadrževala tri mesece.

Včeraj se je iztekel rok za plačilo odkupnine za Jürgena Kantnerja, ki so ga džihadisti na Filipinih zajeli 5. novembra na njegovi jahti. Na posnetku, ki je bil objavljen v klepetalnicah podpornikov skrajne skupine Islamska država, je videti, kako moški drži nož na vratu 70-letnega Nemca. "Zdaj me bodo ubili," v kamero pove Nemec.

Skupina Abu Sajaf je že pred tem usmrtila Kantnerjevo 59-letno ženo, ki se je upirala, njeno truplo pa je pustila na jahti. Za Kantnerja je zahtevala 600.000 dolarjev odkupnine.

Kmalu po tem, ko se je na spletu pojavil posnetek, se je oglasil svetovalec filipinskega predsednika Jesus Dureza, ki je potrdil smrt Kantnerja. "Vse do zadnjega trenutka so mnogi sektorji, tudi oborožene sile Filipinov, delali vse, da bi mu rešili življenje. Vse smo dali od sebe. Toda neuspešno," je v izjavi za javnost povedal Dureza.

Nemški zunanji minister Sigmar Gabriel je sporočil, da Nemčija še ni dobila uradne potrditve s strani filipinskih oblasti, ali je videoposnetek pristen. "Če je videoposnetek pristen, potem je to seveda najbolj grozna možna stvar," je dejal Gabriel.

Lani je skupina Abu Sajaf obglavila dva državljana Kanade, za katera ni prejela odkupnine. Kanadčana so zajeli septembra 2015, skupaj z Norvežanom in Filipinko, ki pa so ju izpustili. Pripadniki Abu Sajafa naj bi na jugu Filipinov zadrževali več kot 20 talcev, navaja dpa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Božidar Dinič 19:36 28.februar 2017.

    prvo treba indijance iztrebit pa obiralce bombaža itd bravo yenkiyi pa geto uvest ponovno

  • sprehajalec 14:32 28.februar 2017.

    Dejanje zahvale svetovnega džihadizma Mutti Merkel in nemškemu narodu za gostoljubje....

  • Darko Žerjav 12:02 28.februar 2017.

    Te filipinske satanove poslance bi bilo potrebno že enkrat uničiti. Naj gre ta fanatična muslimanska delomrzniška banda že enkrat delati, ne pa da ugrabljajo ljudi in zahtevajo od njih odkupnine in da se s tem financirajo. Marsikdo obsoja ZDA, toda ...prikaži več leta 2001 so ZDA pričele bombardirati afganistanske talibane, naredili so pravo potezo, talibani so svojim ženskam že povzročili ogromno zla, take pošasti je treba uničiti, tudi ISIS je potrebno uničiti kajti ta delomrzniška fanatična satanistična banda hoče napadati krščansko delovno Evropo in Ameriko.