Svet
16 ogledov

Nemec odprl trgovino mrtvih

(Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
"Prodajam nogo za 80 evrov, lobanjo za 650 evrov in celo truplo za 57 tisoč evrov." Nekako tako bi lahko Nemec von Hagens vabil ljudi v svojo trgovino, kjer prodaja dele teles.

Plastinator Gunther von Hagens je nemški profesor anatomije, ki se je že pred leti specializiral za izražanje medicine na umetniški način, če temu lahko tako rečemo.

Proces plastinacije je na Inštitutu za plastinacijo začel izpopolnjevati pred več kot 30 leti. S svojim delom je zaslovil po vsem svetu. Zdaj pa dele teles, s katerimi se je ukvarjal že od študijskih let, prodaja. Številni se sprašujejo, kaj je razlog, da se je zdaj odločil za prodajo, a Hagens ostaja skrivnosten.

Cerkev je že vložila tožbo proti "dr. Smrti". Zahtevajo, naj trgovino zapre.

Človek, ki se sicer odloči, da lahko dele njegovega telesa po smrti von Hagens uporabi, to potrdi s podpisom, ki ga potem prejme kupec (z delom telesa vred, seveda).

Za moda 360 evrov
Moda stanejo povprečno 360 evrov, pljuča kadilcev 3600 evrov. Nekatere dele so že zdavnaj rezervirali profesorji in zdravniki. "Ampak tudi za ostale obiskovalce se kaj najde. Tu je za vsakega nekaj," pravi von Hagens.

Verjetno ravno zato v trgovini najdemo plastinirano ribo, za katero je treba odšteti 500 evrov ali več, za kokoš pa 1800 evrov. Zbirka živali (a samo tistih, ki niso na nikakršen način zaščitene) ni majhna.

Na vprašanje nemškega časnika Bild, ali ni vse skupaj prav nagnusno, von Hagens odgovarja: "To je tudi eden izmed ciljev, ki jim sledim. Poleg tega se ljudje na tak način naučijo zanimivih stvari o anatomiji."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.