Svet
10740 ogledov

Nemka na Instagramu našla dvojnico. Kar je sledilo, je grozljivka.

Khadidija in Sharaban instagram
Želela se je skriti zaradi družinskega spora, zato je poskušala lažirati lastno smrt.

23-letnica nemško-iraškega porekla je na Instagramu našla svojo dvojnico – žensko, ki ji je bila zelo podobna – in jo nato s pomočjo prijatelja ubila, da bi lažirala lastno smrt, menijo bavarski tožilci.

Kot piše britanski The Guardian, so lani avgusta v parkiranem mercedesu v južnonemškem mestu Ingolstadt odkrili truplo mlade ženske, je bila žrtev sprva identificirana kot Sharaban K., 23-letna kozmetičarka iz Münchna iraškega porekla.

Čeprav so nekateri člani Sharabanove družine identificirali truplo, se je po opravljeni obdukciji naslednji dan ponovno pojavilo vprašanje identitete. Žrtev je bila na koncu identificirana kot Khadidja O., prav tako stara 23 let, alžirska lepotna blogerka iz Heilbronna v sosednji zvezni državi Baden-Württemberg. Policija je sporočila, da sta si bili ženski zelo podobni zaradi črnih ravnih las in podobne polti, nemški mediji pa so primer kasneje označili za 'dvojni umor'.

"S preiskavo smo prišli do upravičenega suma, da se je obtoženka želela skriti zaradi nekega družinskega spora, zato je poskušala lažirati lastno smrt," je  povedala tožilka Veronika Grieser.

Policija je sporočila, da je Sharaban K. teden dni pred umorom stopila v stik z več ženskami, ki so ji bile podobne, in se na družbenih omrežjih predstavljala pod različnimi imeni. "Obljubljala jima je različne stvari, da bi ju prepričala, da se srečata, in na koncu ji je uspelo najti žrtev," je dejala Grieser.

Khadidja O. je na srečanje privolila, ker ji je bilo obljubljeno, da bo tema pogovora nekaj v zvezi s kozmetiko. Sheqir K. in Sharaban K. sta prišla v njeno stanovanje z avtomobilom. Nekje v gozdu med Heilbronnom in Ingolstadtom je obtoženi par Alžirki rekel, naj izstopi iz avtomobila, nato pa jo je do smrti zabodel. "Orožje, s katerim je bil storjen umor, ni bilo najdeno, vsi drugi dokazi pa so na voljo," je povedal tiskovni predstavnik policije Andreas Aichele. "Žrtev je bila ubita z več kot 50 vbodi, njen obraz pa je bil popolnoma iznakažen."

Tožilci pravijo, da sta morilca truplo žrtve položila na zadnji sedež mercedesa in se odpeljala v Ingolstadt ter avto parkirala v stanovanjskem območju blizu Donave, kjer so ga okoli polnoči 16. avgusta 2022 odkrili starši Sharabana K. Čeprav preiskava še poteka in bo zaslišanih več prič, je bil za Sheqir K. in Sharaban K. izdan nalog za aretacijo. Če bosta spoznana za kriva, jima grozi dosmrtna zaporna kazen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.