Svet
15 ogledov

Nemogoče plaže očistiti igel

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Potem ko so se v desetih dneh kar trije otroci na zadrski plaži zbodli z narkomanskimi iglami, so domačini pljunili v roke in preiskali najbolj obiskano plažo Kolovare.

"Ne vem, ali smo veseli ali žalostni, vendar našli nismo ničesar. Smo pa našli igle na drugem koncu in sicer na Citadeli, a tam jih je nemogoče trajno odstraniti, saj se vsak dan pojavijo nove," je o čistilni akciji povedala predstavnica društva Upanje Ivanka Ledenko.

Na območju Zadra so v zadnjih 12 dnevih zabeležili kar 25. primer, ko so se ljudje zbodli z narkomanskimi iglami, od tega so bili trije otroci. Kot pravi zdravstvena stroka, je to dokaz, da igle na plažah predstavljajo veliko težavo, a kako jo rešiti, ne vedo. Glede na zadnjo čistilno akcijo, so najbolj nevarne plaže, ki niso najbolj oblegane, vendar po drugi strani veliko turistov išče ravno takšne plaže, kjer se lahko sprostijo in se izognejo gneči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.