Svet
25 ogledov

Nemška političarka: Policija naj strelja migrante

Frauke Petry Facebook
40-letna Frauke Petry je s kontroverznim predlogom, da naj policija za vsako ceno prepreči prihod ilegalnih migrantov sprožila plazove kritik v javnosti.

40-letna predsednica euroskeptične stranke Alternativa za Nemčijo (AfD), Frauke Petry, je ta konec tedna v Hannovru na srečanju svoje stranke izpostavila, da bi morala policija preprečiti prihod migrantov iz Avstrije v Nemčijo. “Če je potrebno, naj uporabijo tudi orožje. To jim nenazadnje nalaga zakon. Tudi jaz si tega ne želim, vendar uporaba orožja bi morala biti skrajna opcija oziroma rešitev,” je poudarila predsednica stranke.

Gre za doslej najbolj skrajen politični odgovor na politiko odprtih vrat do beguncev, ki jo vodi kanclerka Angela Merkel.  V javnosti so njene besede naletele na val kritik, obsodil jih je tudi sindikat nemške policije, iz katerega so sporočili, da njihovi člani ne bodo nikoli streljali na begunce, piše Independent.

V Nemčijo je v lanskem letu, kot je znano, prispelo 1,1 milijona beguncev; javnomnenjske raziskave prejšnjega tedna so pokazale, da si kar 40 odstotkov Nemcev želi, da bi kanclerka Merklova zaradi krize z begunci odstopila, po drugi strani pa desničarska AfD zaradi svojih protimigrantskih stališč pridobiva vse višjo podporo v javnosti. Če bi bile volitve ta konec tedna, bi – sodeč po analizah javnega mnenja – osvojili 12 odstotkov glasov, s čimer bi postali tretja najmočnejša stranka v državi. 

Komentarjev 28
  • malonaokoli 08:23 02.februar 2016.

    na ameriški meji je to nekaj povsem običajnega in vsakdanjega, najprej pa so postavili 5metrov visoko ograjo in nekaj betona...evropejci so pa gotovi, itak, ker imajo kaviar politike...jaz že ne bom v nikogar streljal.

  • Milan Novak 07:53 02.februar 2016.

    Janša je za tebe CAR !!

  • BogiBog 07:46 02.februar 2016.

    Kučan ti j.bo mater!