Svet
66 ogledov

Nemški načrt za imigrante

Dekleta pustijo svojo tradicionalno opravo v garderobi, sledi razuzdana zabava. Žurnal24 main
Nemčija in trud za integracijo beguncev, ki so v aktualnem begunskem valu prispeli v njihovo državo. Notranji minister predstavlja razmišljanje o integracijskem načrtu, ki ga je naslovil "Mi nismo burka".

Iz avtorskega teksta prvega moža nemške policije je razvidno, da se oblasti v Berlinu vendarle ne strinjajo s politiko odprtih vrat kanclerke Angele Merkel. "Mi se rokujemo, ko se pozdravljamo. V vsakodnevnem življenju nam je pomembno, ali gledamo v prijateljski obrazu ali žalostni obraz. Mi smo odprta družba. Mi nismo družba burke. Cerkveni stolpi obeležujejo naša območja. Državo zaznamuje krščanstvo," med drugim izpostavlja nemški notranji minister v svojem pisanju pod naslovom "Mi nismo burka".

Slogan je naletel na razdeljene reakcije nemške javnosti; mediji se sprašujejo, kaj natančno naj bi prinašal njegov načrt, medtem ko ga komentatorji ocenjujejo kot neproduktivni dodatek že obstoječim polemikam.

De Maiziere trdi, da bi konsenz okrog osnovnih nemških kulturnih vrednot pomagal pri integraciji, a da se okrog nekaterih stališč ne bi smeli pregovarjati. "To vključuje medsebojno spoštovanje in vladavino zakona nad religijo. Ostajamo del zahoda, smo ponosni Evropejci in zapriseženi domoljubi."

V tekstu, ki je že naletel na hude kritike političnih nasprotnikov notranjega ministra, je minister med drugim navedel niz pravil, ki urejajo pravila znotraj nemške družbe in v javno razpravo spet uvedel tudi pojem "leitkultur", kar bi prevedli kot "vodilno kulturo".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • sprehajalec 21:53 06.maj 2017.

    50 let izkušenj na to temo pravi, da upanja ni. Če boš pa še razseljeval na silo, boš pa imel na glavi vse amnesty z advokati vred. Upanja ni.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 06:27 06.maj 2017.

    Vera je opij za ljudstvo, ne glede katera je! Veseli me, da več kot polovica Slovencev NI vernih!

  • erikkk 14:26 04.maj 2017.

    Islam je treba uničit ..islamiste pa pod marš nagnat iz EU ... samo te golazni nam je tukaj še treba