Svet
16 ogledov

Nemški predsednik zaradi škandala odstopil

Christian Wulff EPA
Nemški predsednik Christian Wulff je po tem, ko so tožilci zahtevali, da se mu ukine imuniteta, napovedal svoj odstop. Angela Merkel je njegov odstop že obžalovala.

Nemški predsednik Christian Wulff je že od decembra lani deležen številnih očitkov, ki segajo od sprejemanja ugodnega zasebnega kredita za nakup hiše, brezplačnih počitnic pri različnih podjetnikih, s katerimi je imel kot takratni predsednik vlade Spodnje Saške tudi poslovne stike, do ugodnih lizingov za avtomobile in financiranja različnih lobističnih prireditev, poroča STA.

Večino teh dejanj naj bi storil med letoma 2003 in 2010, ko je bil predsednik vlade zvezne dežele Spodnja Saška.

Kanclerka Angela Merkel je povedala, da odstop "globoko obžaluje" in napovedala, da bo vladna koalicija v pogovorih z opozicijo poiskala najti novega kandidata za predsednika države. V Nemčiji predsednik namreč ni izbran na neposrednih volitvah.

Komentarjev 4
  • Darko Knezija 17:38 17.februar 2012.

    Ako želite zaraditi denar in Preko interneta sem, da od 50 $ do 500 $ tjedno UZ rad NA računalu sa Pola sata Rada Obrnite Se NA darkoknezija@gmail.com dobj i zaradi svojih početnih 17 dolarjev odmah!

  • tralala 12:06 17.februar 2012.

    Kaj ko bi gologlavemu prekupčevalcu/demagogu/ponarejevalcu/hujskaču to padlo na pamet?

  • tralala 11:50 17.februar 2012.

    Gologlavi fašist niti pomisli ne, da bi odstopil z mesta premierja. Ne samo to, fašist/kriminalc/pučist/demagog/ponarejevalec se ima za edinega Mesijo!! Upam, da nas bodo zamenjevali s Slovaško.