Svet
2 ogledov

"Nenadoma sem se zgrudil"

Breivik Reuters
V Oslu se je nadaljevalo sojenje Andersu Behringu Beriviku za napade v Oslu in na otoku Utoya, v katerih je umrlo 77 ljudi. Srhljive izpovedi preživelih.

"Stekel sem proti gozdu. Začutil sem močan pritisk zraka na hrbtu in po okoli 20 metrih sem se nenadoma zgrudil. Takrat sem spoznal, da sem bil zadet," je na sodišču dejal 20-letni Lars Gronnestad.

Opisal je tudi, kako je težko dihal. "Bilo je, kot da bi imel velik kamen na prsih." Jasno mu je postalo, da ne sme ostati na čistini, zato je poskušal najti zatočišče pod drevesom.
Medtem ko je iskal skrivališče, je poklical reševalce, ki so mu povedali, naj leži in močno pritiska na rano, da zaustavi krvavitev. "Obraz, oblačila in kožo sem si namazal z zemljo, da bi bil čimbolj neopazen," je še dejal Gronnestad, ki mu je izstrelek prebil pljuča in zlomil dve rebri.

Breivik je obtožen terorizma in naklepnih umorov. Če bo sodišče odločilo, da je duševno zdrav in posledično kazensko odgovoren, mu grozi 21 let zaporne kazni. To pa mu lahko še podaljšajo, če bi ocenili, da je nevaren za družbo. 




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.