Svet
15 ogledov

Neonacistični aktivist se je vrgel med leve

Nesreča v ZOO v Barceloni Reševalni pas/Twitter
Pred obiskovalci živalskega vrta v Barceloni je smrti v oči pogledal neonacistični aktivist v vojaški uniformi.

Pretekli konec tedna je obiskovalce živalskega vrta v Barceloni presenetil moški, oblečen v vojaško uniformo, ki je iz neznanih razlogov skočil čez ogrado v kletko z levi, poroča britanski Daily Mail.

Nanj so takoj skočili trije levi, ki so ga napadli in začeli gristi. Moškega so uspeli iz krempljev pobesnelih levov rešiti dobre pol ure kasneje. Gasilci so namreč z vodnimi curki leve odgnali stran od njihovega plena. Hudo poškodovanega in pogriženega moškega so potegnili nazaj čez ogrado in ga tako odpeljali v bolnišnično oskrbo, kjer je trenutno. Njegovo stanje je sicer še kritično.

Samo igrati so se hoteli

Oskrbniki in ostali zaposleni v živalskem vrtu so takoj poudarili, da zagotavljajo obiskovalcem ustrezno varnost med sprehodom in ogledom živali. Prepričani so, da se omenjeni dogodek ni zgodil kot nesreča. Hkrati pa dvomijo, da bi levi moškega dejansko želeli napasti, temveč da so se z njim želeli le igrati.

Pred kratkim je bil že aretiran

 Moški, ki je pred očmi številnih turistov očitno brez pomislekov skočil med leve, naj bi bil znani neonacistični protestnik. Justa Josea naj bi prejšnji mesec policija aretirala med lepljenjem plakatov z neonacistično propagando po sredšču Barcelone, poroča španski El Pais.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:55 09.december 2014.

    nevem zakaj bi šel to kdo delat ampak ja...čudno ...mogoče je hotu samomor nardit..kaj pa veš....

  • nenad.stef2 11:45 09.december 2014.

    Neonacistični aktivist se je vrgel med leve - če bi se vsi, bi bil problem enkrat za vselej rešen

  • Igor Đukanović 10:35 09.december 2014.

    Neonacistični radikalizem je vsekakor novica za v časopise. A psihopati niso. Naj ga zdravijo na ustrezni ustanovi. Ne pa da zgodbo premlevamo v javnosti.