Svet
27 ogledov

Nepal: 14 mrtvih v letalski nesreči

1/2
Žurnal24 main
V letalski nesreči manjšega letala v Nepalu je umrlo 14 ljudi, med njimi šest tujih turistov. Letalo družbe Angi Air je strmoglavilo v slabem vremenu.

Omenjeno letalo je strmoglavilo v bližini nepalske prestolnice Katmandu, ko mu zaradi slabega vremena ni uspelo pristati na letališču v Lukli na vzhodu Nepala. Lukla je sicer izhodiščna točka za trekinge na Mount Everest.

"Reševalci zaradi najnovejših poplav ne morejo doseči kraja nesreče. Po poročanju lokalnega prebivalstva je zelo malo verjetnosti, da bi nesrečo kdo preživel," je za Reuters dejal predstavnik nepalskega notranjega ministrstva Mukunda Khanal.


Med žrtvami so bili tudi tuji državljani, katerih narodnost pa še ni znana, pa so sporočili iz letalske družbe Angi Air. Po poročanju nekaterih agencij naj bi bili med žrtvami štirje Američani in dva Japonca. Neodvisna televizijska postaja NBC je poročala, da se je letalo raztreščilo na koščke.

Pred dvema letoma je v Lukli strmoglavilo letalo, pri čemer je umrlo 18 ljudi, med njimi 12 nemških državljanov.

Letališče Lukla sicer velja za eno izmed najbolj nevarnih letališč na svetu, saj imajo piloti na voljo le 600 metrov pristajalne steze. Videoposnetek pristajanja na letališču si lahko ogledate v zavihku Video (vir: Youtube).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.