Svet
12 ogledov

Nepovabljena gosta na kitolovki

Japonci upajo, da bodo protestnika lahko predali avstralski ladji, ki v bližini Žurnal24 main
Dva člana radikalne okoljevarstvene skupine Sea Shepherd sta že drugi dan na krovu japonske kitolovke.

Japonska ladja Yushin Maru št. 2 je prenehal z lovom na območju Antarktike, dokler sta na njenem krovu pripadnika okoljevarstnikov, kar pa, glede na trenutno stanje, ne bo še tako kmalu. Ladja okoljevarstvenikov se je namreč odmaknila od kitolokve, kar so v Tokiu označili kot namerno potezo. Obe strani trdita, da je nasprotna stran prekinila komunikacijo.

Skupina Sea Shepherd je japonske ribiče obtožila, da so njena člana pridržali proti njuni volji, kar naj bi dokazoval seznam zahtev, ki naj bi jih prejeli. Predstavnik japonske vlade je protestnike označil za nevarne in njuno pridržanje upravičeno, saj naj bi skupina Sea Shepherd poskušala zaplesti mreže v propelerje kitolovke.

Japonci so pripravljeni predati oba protestnika, a se o tem ne morejo dogovoriti s predstavniki okoljevarstvenikov, saj se jim ti ne oglašajo. "Mislimo, da je to namerna poteza s strani predstavnikov Sea Shepherda, saj tako zavlačujejo nastalo situacijo," je dejal predstavnik japonske agencije za ribištvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.