Svet
0 ogledov

Nepozabne Berlusconijeve besede

Italijanski premier Silivio Berlusconi je zakladnico svojih spornih izjav obogat Žurnal24 main
Silvio Berlusconi ni znan samo kot politik, bogataš in po lepotnih operacijah, temveč tudi po v celoti neporaščenem jeziku.

Preberite si nekaj njegovih najbolj legendarnih izjav:

Italija je danes zelo vabljiva država za investicije. Imamo zelo malo komunistov in tisti ki so, tega nočejo priznati. Drugi zelo pomemben razlog za investicije je, da imamo v Italiji najlepše tajnice. To so odličen punce.
Med konferenco o možnostih za naložbe v Italiji na newyorški borzi

Mussolini ni nikoli ubil nikogar. Mussolini je le pošiljal ljudi na počitnice v notranje izgnanstvo.

Preberite si Črno knjigo komunizma in odkrili boste, da na Kitajskem za časa Maa otrok niso jedli, temveč so jih kuhali in z njimi gnojili polja.

Jaz sem Jezus Kristus politike. Sem potrpežljiva žrtev, ki se sprijaznim z vsem in se žrtvujem za vse.

Jaz sem najboljši voditelj v Evropi in na celem svetu. Nikogar ni, ki bi mi lahko konkuriral.

V politiko nisem šel zaradi moči. Imam hiše po vsem svetu, razkošne jahte, lepa letala, čudovito ženo in družino … V resnici se žrtvujem.

V Italiji je nekdo, ki snema film o nacističnih koncentracijskih taboriščih. Predlagal mu bom, da vas vzame za vlogo kapota [paznika] – bili bi idealni.
Nemškemu članu Evropskega parlamenta in članu socialistov Martinu Schulzu, ki je kritiziral Berlusconija, med italijanskim predsedovanjem Uniji l. 2003

Govorimo malce še o nogometu in ženskah. Gerhard, zakaj ne bi ti začel?
Na vrhu EU decembra 2003. Takratni nemški premier Gerhard Schröder je bil štirikrat poročen.

Ustanovitelja Rima sta Romul in Remul
Pravilno Romul in Rem

Zahod bo še najprej osvajal ljudi, pa četudi to pomeni konfrontacijo z ostalimi civilizacijami. Islam je zagotovo ostal vkopan tam, kjer je bil pred 1.400 leti.
V govoru po 11. septembru 2001

85 odstotkov italijanskih medijev je levičarskih, med sodniki pa je stanje še slabše. To je rak rana Italije, ki jo moramo ozdraviti: politizacija magistrature.

Če jaz, ki sem poskrbel že za interese prav vseh, na koncu poskrbim še za lastne interese, to res ne more biti konflikt interesov.
O obtožbah da ima kot premier prek lastnega medijskega podjetja zelo velik vpliv na medije v državi.

Šala, ki jo je pripovedoval Berlusconi:
Pacient z aidsem vpraša zdravnika, ali mu bo terapija s peskom, ki mu jo je predpisal, kaj koristila. Ne, odgovori zdravnik. Vendar pa se boste na ta način privadili na življenje pod zemljo.

O namenu EU, da bi bil sedež evropske agencije za hrano na Finskem, ne v Parmi:
Parma je sinonim za dobro kuhinjo. Finci pa še tega ne vedo, kaj je pršut.

Berlusconi je, potem ko je Parma vendarle dobila sedež agencije, dejal, da je moral pri prepričevanju takratne finske predsednice Tarje Halonen ponovno povaditi svoje znanje playboja in zapeljevanja v angleščini. Finska je zaradi te izjave začasno odpoklicala svojega veleposlanika v Rimu. Berlusconi se je nato opravičil z besedami, da se mora vsak, ki je že kdaj videl sliko Halonenove, zavedati, da se je samo šalil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.