Svet
14 ogledov

Nerodne ruske informacije o Trumpu

Donald Trump EPA
Donald Trump se sooča z novim škandalom, o katerem je včeraj med drugim poročala televizija CNN. Gre za perverznosti, ki naj bi si jih privoščil med obiskom Moskve.

Donald Trump je do konca preteklega tedna ne le odločno zavračal obtožbe o tem, da mu je Rusija pomagala do zmage z računalniškimi vdori demokratom in potem predajo nerodnih informacij o Hillary Clinton spletni strani WikiLeaks, ampak je tudi napadel ameriške obveščevalne agencije, ki so trdile, da se je to zgodilo.

Po srečanju z obveščevalnimi šefi pa je konec preteklega tedna dejal, da ima veliko spoštovanje do teh ljudi, čeprav je obtožbe o ruski pomoči še naprej zavračal. CNN je v torek poročala, da so mu obveščevalni šefi v petek izročili osebne in finančne informacije, ki so jih Rusi zbrali o njem, vendar jih niso objavili. Isto poročilo so dobili tudi Obama in kongresni voditelji.

Prostitutkam, naj urinirajo po postelji, kjer je spal Obama

Ameriški obveščevalci naj bi informacije dobili od nekdanjega britanskega agenta tajne službe MI-6, ki so ga najeli tako republikanci kot demokrati, da jim naredi opozicijsko preiskavo Trumpa. Ta neimenovani Britanec, ki mu ameriški obveščevalci zaupajo, je po besedah legendarnega Carla Bernsteina, ki je razkrival afero Watergate, nekako prišel do tega, kar naj bi imeli Rusi.

Buzzfeed je potem to tudi objavil s pripisom, da informacije ni mogoče preveriti. Informacija pravi, da so Rusi Trumpa med obiskom Moskve posneli v hotelski sobi s prostitutkami, ki jim je naročil, naj urinirajo na posteljo, ker sta prej v njej med obiskom Moskve spala predsednik ZDA Barack Obama in prva dama Michelle.

Trumpovo zanikanje

Trump je v torek zvečer odločno tvital, da gre za laži in lov na čarovnice, njegov odvetnik Michael Cohen pa je zagotovil, da gre za popolne neumnosti, butaste lažne novice, s čimer bi bilo potrebno prenehati, ker gre za norčevanje iz javnosti. "Jasno je, da gre za domišljijo nekoga v upanju, da jo bodo liberalni mediji pograbili in objavili," je dejal Cohen.

Obveščevalci naj bi Trumpu dali jasno vedeti, da imajo Rusi nerodne informacije tako o njem kot o Clintonovi, objavljali pa so le tisto, kar je škodovalo demokratki. Poleg tega pa naj bi odkrili nekaj hujšega. Namreč da so Trumpovi podporniki ali sodelavci menjavali informacije z Rusi v času kampanje preko posrednikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • principiumnovum 19:14 11.januar 2017.

    Hahahaha :-) :-) :-) Mater, to pa je en blesav članek!!!

  • jozicamurn 16:46 11.januar 2017.

    Čakamo 21. januar, ko bodo te jokajoči liberalci odšli v pozabo in na smetišče človeštva. Go Trump!

  • h3o 15:39 11.januar 2017.

    še malo še malo, ko bo postal predsednik, bodo utihnili ali pa vsaj potiho blebetali neumnosti in izmišljotine...To kar počnejo sedaj, so počeli tudi tekoma celotne volilne kampanje...