Svet
29 ogledov

Nesreča ladje: našli še dve trupli

Križarka Costa Concordia
1/13
Reuters
V trupu nasedle ladje Costa Concordia našli še dve trupli, kar pomeni, da je nesreča zahtevala pet smrtnih žrtev.

Navedbe o še dveh mrtvih osebah so potrdili obalni reševalci. Gre za dva starejša moška, ki so ju potapljači našli v delu ladje, ki je pod vodno gladino.

Brodolom na poročnem potovanju

So pa uspeli z ladje uspeli rešiti tri preživele. V noči na danes so v eni od kabin našli južnokorejski par. Bila sta na poročnem potovanju, po zdravniškem pregledu pa sta lahko zapustila ordinacijo.

Tretji rešeni preživeli je bil član posadke po rodu Italijan. Ker je bil poškodovan – huje si je poškodoval nogo –  so ga z ladje dvignili s pomočjo helikopterja.

Še vedno je pogrešanih 15 ljudi.

Aretirali kapitana

Policija je sicer aretirala kapitana 114.500 tonske križarke Francesca Schettina. Obtožujejo ga večkratnega uboja, povzročitve brodoloma in tega, da je zapustil ladjo. Schettina so po pobegu z ladje našli na bližnjih skalah.

Trdi, da čer, na katero je nasedla ladja, ni bila označena na pomorskih kartah. Na laž ga postavlja obalna straža, tožilstvo pa dodaja, da je ne glede na vse on odgovoren za pot ladje. V času nesreče je bil v kapitanski kabini. Družbo mu bo v priporu delal tudi prvi častnik ladje.

Nesreča že leta 2008

Ladjo je imela manjšo nesrečo leta 2008, ko je med privezom trčila v pomol, vendar takrat poškodovanih ni bilo. Costa Concordia je bila sicer zgrajena med leti 2004 in 2005, stala pa je kar 450 milijonov evrov.

Po ladji je dobil ime cel razred praktično identičnih ladij concordia. Je namreč prva od petih že zgrajenih križark, zadnja, šesta, pa naj bi bila dokončana letos.

Komentarjev 5
  • se_eden 18:36 15.januar 2012.

    včasih se je kapitan potopil skupaj z ladjo, ker je bila zanj to največja sramota, ki se mu v življenju lahko zgodi...

  • Bizgec 17:47 15.januar 2012.

    To je Zurnal24 - nikoli.

  • lektorca 11:51 15.januar 2012.

    ponavljam: križarka je VOJNA LADJA, ne ladja za križarjenja ... kdaj se boste naučili slovensko???