Svet
8 ogledov

Nesreča posneta z mobilnikom

Žurnal24 main
Ruski preiskovalci so Poljski izročili novo dokumentacijo v zvezi s preiskavo letalske nesreče, v kateri je umrl predsednik Kaczynski. Nesreča naj bi bila celo posneta z mobilnim telefonom.

Namestnik ruskega generalnega tožilca Aleksander Zvjagincev je poljski delegaciji, ki jo je vodil glavni vojaški preiskovalec Krzysztof Parulski, izročil enajst sklopov dokumentov. Kot je ob tem povedal Zvjagincev, je ruskim preiskovalcem uspelo najti osebo, ki je bila priča dogodku in je nesrečo celo posnela s svojim mobilnim telefonom.

Zvjagincev je tudi povedal, da bo ruska stran naslednji sklop dokumentacije o preiskavi nesreče Poljski predvidoma predala v roku enega meseca. V njem naj bi bili med drugim dokumenti o obdukciji žrtev. Te dokumente za zdaj še potrebujejo v Rusiji, saj analize DNK iz pilotske kabine, ki bodo pokazale, kdo je bil pred nesrečo pri pilotu, še niso zaključene.

Rusija zadržuje dokaze?

Rusija in Poljska sodelujeta pri dveh ločenih preiskavah aprilskega strmoglavljenja, to sodelovanje pa spremljajo očitki Varšave na račun ruske strani. Poljski premier Donald Tusk je nedavno izjavil, da si na Poljskem želijo pojasnila Rusije, zakaj pri posredovanju ključnih dejstev iz preiskave strmoglavljenja letala nenehno zamuja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.