Svet
9 ogledov

Nesreča potniških vlakov

Nesreča potniških vlakov pri Gadcu Žurnal24 main
Severno od Gradca na avstrijskem Štajerskem sta danes trčila dva potniška vlaka.

Do nesreče dveh potniških vlakov je prišlo pri postaji Walstein in Übelbach (okraj Gradec-okolica). Hujše poškodovanih je bilo osem ljudi, ki so jih že odpeljali v bolnišnico. Strojevodjo enega od vlakov so gasilce našli ukleščenega v vozniški kabini. Za hudimi posledicami je umrl še na kraju nesreče. 

"Poškodavni so ležali po celem vlaku, mnogo jih je bilo ukleščenih in se niso zmogli sami osvoboditi,“ je povedal gasilec, ki je bil med prvimi na kraju nesreče, za Kleine Zeitung. Tudi vzrok nesreče je policija že sporočila. Eden strojevodij naj bi spregledal stop znak. Vlaka sta se zaletela z hitrostjo 80 kilometrov na uro.

Štajerski deželni glavar Franz Voves je družinam in poškodovanim izrazil sočutje in se zahvalil gasilcem in reševalcem za hitro posredovanje.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:09 06.maj 2015.

    Če bi se vlaka zaletela z 80km/h kot pravita , bi bila iztirjena vsaj polovica kompozicije ali bi pa lokomotiva zajahala drugo !

  • patriarh 15:03 06.maj 2015.

    B.B. in T.S. - kar se slovnice v novici tiče, bi se moja 4 letna nečakinja bolje odrezala! Pa pravjo, da več glav več ve..