Svet
1 ogledov

Nesreča še vedno uganka

1/19
Žurnal24 main
Obletnica nesreče poljskega predsedniškega letala. Moskva in Varšava še preiskujeta vzrok nesreče.
Več fotografij s slovesnosti v GALERIJI.

Ob obletnici nesreče poljskega predsedniškega letala v kraju Smolenska na zahodu Rusije so svojci žrtev pripravili spominsko slovesnost. Molitve in spomina na umrle se je udeležilo več kot sto ljudi.

"Usode ni mogoče spremeniti in časa ne moremo vrniti nazaj, mogoča pa je obojestranska pomoč," je dejala Anna Komorowska soproga predsednika Bronislava Komorowskega, naslednika v nesreči umrlega Lecha Kaczynskega.

Moskva in Varšava še vedno preiskujeta vzrok nesreče, ki se je zgodila v gosti megli, med pristankom poljskega predsedniškega letala 360 kilometrov zahodno dno od Moskve.

Zaradi preiskave se je med državama sprožil oster spor, saj so Rusi za nesrečo okrivili poljskega pilota, ki naj bi se kljub opozorilom, naj se preusmeri na drugo letališče, odločil izvesti pristanek v Smolenski.

V strmoglavljenju 10. aprila lani je umrlo 96 ljudi, med njimi visoki poljski politiki, ki so bili na poti na slovesnost ob 70. obletnici pokola poljskih častnikov in intelektualcev v Katinskem gozdu med drugo svetovno vojno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.