Svet
23 ogledov

Nesreča zaradi dirkanja?

Ivana Obad Žurnal24 main
Hrvaško še vedno pretresa nesreča voznika ferrarija, v kateri je v ognju umrla 20-letna študentka iz Dubrovnika. Policija sumi, da je do nesreče prišlo zaradi tekmovanja na avtocesti.

Že včeraj je na podlagi izsledkov preiskave mesta nesreče policija potrdila, da je za tragično nesrečo odgovoren 26-letni zagrebški avtomobilist Marin Čolak. Zoper njega bodo tako jutri podali kazensko prijavo. Medtem pa se pojavljajo policijske domneve, da je do nesreče prišlo zato, ker je Čolak, sicer profesionalni dirkač, na avtocesti tekmoval z voznikom nissana.

Spomnimo. V petek nekaj po 12. uri je na avtocesti proti Reki prišlo do težke prometne nesreče; Čolak je vozil ferrari modena 360, nad katerim je izgubil oblast in zletel s ceste. Z varnostnim pasom ni bil pripet, med prevračanjem vozila ga je vrglo iz vozila, dobil je hude telesne poškodbe. Njegova sopotnica je bila pripeta; ostala je vkleščena v vozilu, kjer je v ognjenih zubljih tudi umrla.

V policijskem sporočilu je še zapisano, da je Čolak vozil na prehitevalnem pasu; ko se je želel premakniti na vozni pas, se pred tem ni prepričal, da to lahko stori brez nevarnosti za ostale udeležence v prometu; trčil je ob nissana 350Z, v katerem je sicer sedel Čolakov 33-letni znanec. Ferrarija je po trku dvignilo v zrak, nato pa je po 70 metrih treščil v odbojno ograjo ter od tam na travnik ob avtocesti.

Policija tako po pisanju hrvaških portalov preiskavo nadaljuje tudi v smeri preverjanja domnev, da je do nesreče prišlo zaradi dirkanja na avtocesti. To možnost povečuje dejstvo, da je tudi voznik nissana, v katerega se je Čolak zaletel, profesionalni dirkač.

Medtem pa se nadaljuje žalovanje za 20-letno študentko geologije, ki so jo lani izbrali za lepotico Dubrovnika 2009. Prek Facebooka ji je spoštovanje ob tragični vesti izkazalo že več kot pet tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.