Svet
7 ogledov

Nesrečen konec za ekvadorska rudarja

Reševalci v Ekvadorju se pripravljajo na spustitev po jašku, da bi se dokopali d
1/7
Žurnal24 main
Potem ko se je pred dvema dnevoma zrušil rudnik v Ekvadorju, so reševalci našli trupli dveh rudarjev, dva še pogrešajo. Na Kitajskem še vedno iščejo zasute rudarje.

Na jugu Ekvadorja blizu mesta Portovelo se je zrušil rudnik zlata, v katerem so bili ujeti štirje rudarji. Po navedbah ekvadorskega časopisa El Ciudadano sta v nesreči umrla Paul Aguirre in Walter Vera, vodja rudnika. Reševalci še iščejo pogrešana Angela Vero in Pedra Mendozo. Rudarji so ujeti od petka od tretje ure zjutraj, okoli 150 metrov pod površjem.

Malo upanja za kitajske rudarje

Na Kitajskem reševalci še vedno iščejo enajst rudarjev, ki ostajajo ujeti v premogovniku v pokrajini Henan. Sobotna eksplozija v rudniku je po zadnjih podatkih zahtevala 26 življenj. V času eksplozije je bilo v rudniku 276 delavcev.

Reševalci sporočajo, da ostaja le malo upanja za preživetje pogrešanih rudarjev, saj so se lahko zadušili ali jih je pokopal premogovniški prah. Pri eksploziji je nastala taka sila, da bi lahko v jamo vrglo več ton premogovniškega prahu, ocenjujejo preiskovalci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.