Svet
10019 ogledov

Nesrečna smrt 17-letnice

Nasilje Simbolična fotografija.
Najstnici ni bilo več pomoči, leto dni mlajši fant se za življenje še bori.

Sinoči v poznih urah je prišlo do streljanja v Tottenhamu; policija je po prijavi nasilja na licu mesta lahko le ugotovila smrt nasjtnice, ki jo je potrdila tudi reševalna služba. Kaj je bilo v ozadju nasilja, se še ne ve, policijska preiskava dogodka še poteka.

Uro pred tem je prišlo do streljanja v Walthamstowu; v incidentu je bil hudo poškodovan 16-letni fant, leto dni mlajšega so policisti našli z vbodnimi ranami. Policisti predvidevajo, da sta bila oba tarča istega napada.

Nož kri nasilje umor dokaz Pretep Slovenija 20 letnik z nožem nad vrstnika

Meščani Londona so zaskrbljeni zaradi naraščanja nasilja; kot poroča BBC, se meščani vse bolj pritožujejo zaradi tega, kier naj bi bilo na ulicah "vse več drog in nasilja". "Kar naenkrat smo slišali strele. Sprva je bilo slišati kot da bi nekaj eksplodiralo. Tu živim že 40 let, nikoli ni bilo toliko napadov kot jih je v zadnjih dveh, treh letih," je povedala neimenovana ženska za BBC.

V zadnjem mesecu se je prvič v sodobni zgodovini zgodilo, da je London po številu umorov na mesec prehitel New York. V zadnjih treh letih se je število umorov v Londonu povečalo za skoraj 40 odstotkov, medtem ko so v New Yorku, ki ima nekoliko manjše število prebivalcev od Londona, od leta 1990 zabeležili padec za 87 odstotkov.

Nož kri nasilje umor dokaz Prvič v zgodovini Svet London prehitel New York

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • JONIJONI 01:16 04.april 2018.

    Velika Britanija spada med zelo restriktivne države glede orožja in imajo več smrtnih žrtev kot v New Yorku. V Avstraliji se je, po restrikciji orožja, povečal kriminal z nelegalnim orožjem za 30%. Tudi ostala Evropa uvaja restrikcije z orožjem z ...prikaži večz izgovorom boja proti kriminalu in terorističnim napadom.

  • Žurnalček 14:16 03.april 2018.

    A zdaj že ne veste več , v katero rubriko spada tale tragedija ? U Slovensko Črno kroniko sigurno ne ampak v Svet !