Svet
8 ogledov

Nesrečo preiskujejo tudi Čehi

Odhod čeških turistov
1/3
Dino Stanin/PIXSELL
23 čeških turistov, ki so bili udeleženi v sobotni tragični nesreči avtobusa, se je že vrnilo na Češko, kamor so odleteli z vojaškim letalom. Nesrečo preučujejo tudi češki preiskovalci.

Na letalu je bila po poročanju nekaterih hrvaških medijev tudi 60-letna ženska, ki se je zdravila v Zagrebu. 14-letni dvojčici ostajata v zagrebški bolnišnici. Huje poškodovana še naprej ni pri zavesti, ne more samostojno dihati. Na poti na letovanje sta bili s staro mamo, starši pa so že prispeli na Hrvaško. Iz bolnišnice v Gospiću so danes odpustili 35 turistov.

10-letnika ostajata na počitnicah

Na avtobusu sta bila tudi 10-letna dvojčka Jakup in Martin. Njuna poškodovana starša sta se vrnila na Češko, ona dva pa bosta nadaljevala počitnice s teto.

"Verjetno nas je rešilo ravno to, da sem bila budna. Takoj sem vstala in začela iskati nečake. Zelo me je bilo strah. Čeprav nisem bila poškodovana, sem ostala brez čevljev, povsod je bilo steklo. Hitro sem našla stvari in javila družini, da smo živi," je dejala teta dečkov.

Uradni razlog nesreče še ni znan. Vse več podatkov potrjuje navedbe, da je voznik zaspal za volanom.

Večina poškodovanih je ostalo brez prtljage in potnih listov. Pri prihodu domov na Češko jim bodo izdali začasne dokumente. Preiskava še poteka, s poškodovanimi so govorili tudi trije policijski psihologi. O okoliščinah nesreče so potnike zasliševali tudi češki preiskovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.