Svet
37 ogledov

Nessie prestrašila škotske policiste

nessie getty 325 Žurnal24 main
Legenda o znameniti pošasti Nessie: vanjo so včasih verjeli celo škotski policisti. Ker so menili, da ji sami ne bodo kos, so za pomoč zaprosili britanski parlament.

Legenda o znameniti pošasti Nessie, ki naj bi prebivala v globinah škotskega jezera Loch Ness, že dlje časa buri duhove. Očitno pa je bila nekdaj tako živa, da so vanjo verjeli celo škotski policisti, čeprav je niso nikoli videli.

Kot je namreč razvidno iz policijskih dokumentov, ki jih je včeraj razkril škotski nacionalni arhiv, so bili možje postave glede vodne pošasti, ki naj bi prebivala v vodah znamenitega jezera, zelo zaskrbljeni. Britanski parlament so celo zaprosili, naj v interesu znanosti preišče zadevo in potrdi obstoj pošasti.

Poslanci so bili glede omenjene prošnje škotske policije precej skeptični, kljub temu pa so odločili, da v okolico jezera namestijo več opazovalcev, opremljenih s fotoaparati, ki bi lahko posneli Nessie, če bi se ta morda prikazala nad gladino jezera.

Kako se je zadeva razpletla, ni znano, dejstvo pa je, da niti dobrih sedem desetletij kasneje ni nastala niti ena fotografija ali video posnetek, ki bi nedvoumno potrjevala obstoj Nessie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.