Svet
8 ogledov

Netanjahu: Sankcije proti Iranu ne delujejo

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je podprl oblikovanje palestinske države, v Žurnal24 main
Izraelski premier Benjamin Netanjahu stopnjuje pritisk na ZDA glede vojaškega napada na Iran. Kot je namreč dejal, strategija ameriškega predsednika Baracka Obame, ki želi Iran kaznovati s sankcijami, ne deluje.

Ameriško politiko do Irana je Netanjahu kritiziral med obiskom ameriškega obrambnega ministra Leona Panette v Izraelu.

"Iranski režim verjame, da mednarodna skupnost nima volje ustaviti njihovega jedrskega programa," je dejal izraelski premier in namignil, da bi lahko Izrael sam obračunal z Iranom. Washington je namreč obtožil, da predolgo odlaša z vojaškim posredovanjem.

"Pred nekaj meseci ste sami dejali, da bodo ZDA reagirale, če bodo propadle vse druge možnosti," je Netanjahu dejal Panetti. "Ampak ta stališča še vedno niso prepričala Irancev, da bi ustavili svoj program. To se mora spremeniti in treba bo zelo hitro ukrepati, saj se čas za mirno rešitev problema izteka," je po poročanju The Telegrapha še povedal Netanjahu.

Že več mesecev se sicer ameriške oblasti trudijo Izraelu preprečiti vojaško akcijo proti iranskim jedrskim obratom in od Netanjahuja zahtevajo, da naj izkoristijo pogajanja z Iranom v času sankcij proti državi. A Izraelci iz dneva v dan vse bolj izgubljajo potrpljenje.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:13 28.september 2012.

    In tudi ne bodo, ker nafto krvavo rabi Kitajska. To zaostrovanje jim gre absolutno na roko, celo tako , da drugo leto lahko pričakujemo Kitajsko 1. floto v Hormuzu. No in smisel in uporaba USA flot bo šla rakom žvižgat.