Svet
4434 ogledov

Netanjahujev sin: "Sonči se na Floridi", medtem ko je doma vojna

Benjamin Netanjahu Epa Benjamin Netanjahu.
Sin izraelskega premierja se sonči na Floridi, medtem ko so številni njegovi sovrstniki na bojišču.

Najstarejši sin izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, Yari je postal tarča kritik sorojakov. Medtem ko so se številni rezervisti morali vrniti iz tujine in se podati v boj proti Hamasu, se 32-letni Yari sonči na Floridi. 

Izraelska vojska je vpoklicala 360.000 rezervistov po napadu Hamasa 7. oktobra. Yair Netanjahu ni med njimi. Med vojaki naj  bi zaradi tega bilo veliko nejevolje. "Yair uživa življenje v Miamiju, medtem ko sem jaz na fronti," je dejal eden od vojakov, ki sodeluje kot prostovoljec na severni fronti. "To ne pomaga krepiti zaupanja ljudi v državne voditelje." Izraelska vojska lahko vpokliče državljane, ki so končali obvezno služenje vojaškega roka, do dopolnjenega 40. leta starosti. 

"Če naši sinovi opravljajo svojo dolžnost, bi jo mogoče moral tudi premierjev sin," je za ABC dejala Bilha, prebivalka Jeruzalema. "Ni mu treba v boj, ampak mislim, da bi bilo zanj dobro, če bi bil v Izraelu."

28-letni Lavi je bil na počitnicah v ZDA, ko se je zgodil napad. Takoj se je vrnil v domovino in pomaga oskrbovati tiste, ki potrebujejo pomoč. "Eden mojih prijateljev je bil na medenih tednih in se je predčasno vrnil, ko so ga poklicali," je povedal. "Lahko govorim samo zase in za svoje prijatelje. Pod nobenim pogojem v takem času ne bi ostali v tujini.

Mitchell Barak meni, da bi Yarijeva odsotnost lahko Netanjahuju škodovala tudi politično. "Njegova odsotnost meče slabo luč na Netanjahuja, ampak ne vem, ali je lahko še slabše, kot je videti zdaj."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 10
  • Idioti 08:09 18.november 2023.

    Ja pa še to , lepo ji je nekdo namalal na vratih !

  • Idioti 08:08 18.november 2023.

    Vse države imajo zakone proti psom vojne. Izraelska vojska je potegnila žide iz drugih držav , čeprav so tuji državljani , te države so pa tiho kot riti . Vzemite jim državljanstva al pa v arest, ko se vrnejo .

  • Idioti 08:03 18.november 2023.

    KDO MU JE BRKE OBRIL ? E brko , brko , da niste tolk zabušaval , danes ne bi imeli nobnega problema na Sredozemlju .