Svet
12 ogledov

Neurje terjalo dve smrtni žrtvi

Slovenija 16.05.12, strela, nevihta, neurje, foto: shutterstock Shutterstock
Jug Velike Britanije je zajelo močno neurje. Umrli sta dve osebi. Pri Newhavenu iščejo 14-letnika, ki naj bi ga pogoltnilo morje.

Reševalne ekipe pri Newhavenu so bile včeraj nekaj po 16. uri obveščene, da je morje pogoltnilo 14-letnega dečka. Reševalne ekipe so s helikopterjem in čolnom obalne straže pogrešanega šest ur iskale v zelo težkih vremenskih pogojih. Iskanje je trenutno ustavljeno.

Na jugovzhodu države je pri padcu drevesa na mobilno hiško umrlo 17-letno dekle. Pri Watfordu, na jugu Anglije, je na avtomobil padlo drevo. Voznik je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Stojijo vlaki in letala

Neurje je zajelo jugozahod Otoka okoli polnoči in na svoji poti podiralo drevesa, trgalo električne drogove in povzročalo drugo materialno škodo. Na jugu itika je brez elektrike po zadnjih podatkih ostalo okoli 220.000 gospodinjstev, na severu Francije pa 75.000.

Železniške povezave v večjem delu juga države danes ne obratujejo. Na železniških tirih namreč ležijo številna podrta drevesa in po navedbah pristojnih je škoda "hujša, kot so pričakovali". "Vlaki ne bodo vozili, dokler ne bo najhujše mimo in inženirjem ne bo uspelo preveriti železniških linij," so sporočili iz Network Raila.

Prav tako prihaja do zamud in odpovedi v letalskem prometu. Odpovedanih je bilo 130 letov z londonskega Heathrowa. Letalske družbe naj bi preusmerile svoje lete na letališča na severu Velike Britanije, če se bo zkazalo, da je tak ukrep potreben.

V Dovru sta zaradi razburkanega morja pred pristaniščem obstala dva trajekta s skupno več kot 450 potniki. Veter naj bi se sicer po pričakovanjih umiril in pristanišče naj bi v kratkem ponovno odprli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.