Svet
15 ogledov

Neuspešno iskanje letala

Iskanje malezijskega letala Reuters
Malezijske oblasti so danes sporočile, da še vedno niso našle pogrešanega letala z 239 ljudmi na krovu, ki je v soboto na poletu iz Kuala Lumpurja v Peking izginilo z radarjev.

Tudi pred obalo Vietnama niso našli ničesar, čeprav je sprva kazalo, da so v morju opazili nekaj, kar je bilo videti kot ostanki letala.

Kot je danes v Kuala Lumpurju povedal direktor malezijske uprave za letalsko varnost Azharudin Abdul Rahman, poročil o najdbi ostankov letala "niso mogli potrditi". "Žal nismo našli ničesar, kar bi lahko bilo z letala, kaj šele s pogrešanega letala," je dejal.

Ni časovne omejitve

Dodal pa je, da se iskanje letala nadaljuje in da "ni nobenega časovnega roka za reševalno operacijo". Spomnil je na primer airbusa letalske družbe Air France, ki je v morje strmoglavilo leta 2009, našli pa so ga šele dve leti kasneje. Ne izključujejo možnosti, da bi bilo letalo ugrabljeno.

Letalo družbe Malaysia Airlines tipa boeging 777-200 z 239 ljudmi, ki je bilo na poti iz Kuala Lumpurja v kitajsko glavno mesto Peking, je z radarskih zaslonov izginilo v soboto zgodaj zjutraj. Pri tem ni oddalo nobenega klica na pomoč ali česa podobnega, kar bi lahko nakazovalo njegovo usodo.

Komentarjev 1
  • Andrej Kovačič 13:23 10.marec 2014.

    zelo zanimiva objava, tudi sam spremljam flightradar ko mi je dolcajt... http://www.youtube.com/watch?v=hNZtz-HVy6c