Svet
2302 ogledov

Neuspešno reševanje, 25-letni talec je mrtev

Gaza Izrael Profimedia
Skrajno palestinsko gibanje Hamas je v petek zvečer objavilo video posnetek mrtvega izraelskega talca in trdilo, da je umrl med neuspešnim poskusom njegovega reševanja na območju Gaze.

Iz njegovega kibuca so danes potrdili, da je 25-letni Sahar Baruč mrtev in da ga je ubil Hamas. Kibuc Beri, v katerem so Baruča zajeli pripadniki Hamasa 7. oktobra, in forum za družine izraelskih talcev sta danes potrdila, da so ga v Gazi umorili teroristi Hamasa. Dodali so, da bodo zahtevali izročitev njegovega trupla, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bil je eden od 240 talcev, ki jih je Hamas 7. oktobra v napadu na Izrael zajel in odpeljal na območje Gaze. Po podatkih Izraela naj bi še vedno zadrževali 138 talcev.

Izraelska vojska je v petek sporočila, da sta bila v neuspešni reševalni akciji talcev v noči na petek ranjena dva vojaka, ubitih pa več ugrabiteljev. Hamas je nato zvečer sporočil, da so preprečili izraelski poskus osvoboditve izraelskega talca. Pri tem je prišlo do silovitega obstreljevanja med stranema, v katerem je bil ubit talec, so dodali in objavili video posnetek, na katerem naj bi bilo truplo talca.

Kibuc Beri z okoli 1100 prebivalci, ki meji na območje Gaze, je bil v napadu Hamasa eden najbolj prizadetih. V napadu so ubili več kot 80 ljudi, tudi brata ubitega Baruča, so danes še sporočili iz kibuca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.