Svet
4446 ogledov

Nevarni incident med Rusi in Američani

Vojaško letalo Profimedias
Kdo je odgovoren?

Nad Črnim morjem je včeraj prišlo do bližnjega srečanja ruskega in ameriškega vojaškega letala, poroča agencija Reuters, ki se poziva na State Department.

Rusko letalo se je ameriškemu približalo le na meter in pol, piše v sporočilu State Departmenta. Rusijo so ameriške oblasti pozvale, da preneha z nevarnimi akcijami, ki ogrožajo.

Ruska agencija RIA je medtem sporočila, da je rusko letalo Su-27 dohitelo ameriško vohunsko letalo; ko je to spremenilo svojo smer oiroma ko se je oddaljilo od ruskega zračnega prostora, se je tudi rusko letalo vrnilo v bazo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • MihaPu 21:28 30.januar 2018.

    Ameriško sranje vojnih igric in žvenkljanje z orožjem. Nič novega ne bomo doživeli z njihove strani. Njihova zunanja politika je ista in njihova dejanja so še vedno samo za lasten interes ter t.i. biznis terorizem, katerega podpira celotna NATO teroristična ...prikaži več biznis organizacija. Vsi bogi vazalčki te NATO teroristične organizacije pa delajo le za korist ZDA in VB. Yankee go home, fucking bully. Škoda, ker jim Rusi niso le tega sestrelili, saj nima kaj iskati tako daleč od doma.

  • Skipi 12:20 30.januar 2018.

    Na ene 50 metrov pa res.

  • Žurnalček 12:14 30.januar 2018.

    Ko bo USA povedala kakšen tip vohunskega aviona so Rusi prestregli , potem bo tudi vse jasno , zakaj ! Mednarodni zračni prostor je odprto nebo za vse , kontrolirajo ga pa z zemlje . Nebo nad najvišjim dosegom potniških ...prikaži večh letal je pa odprto za vojaška , ki pa lahko letijo napovedano ali pa tudi ne ! In kje vi tu vidite problem , razen da lopov vpije držite lopova !