Svet
20631 ogledov

Wizz Air: Šokantno sporočilo direktorja pilotom

wizz air Shutterstock
Letalska družba WizzAir po tem, ko se je v javnosti pojavil posnetek izvršnega direktorja Jozsefa Varadija, tarča hudih kritik.

"Podjetje ne more delovati, če vsak peti sporoči, da se počuti slabo zaradi utrujenosti. Vsi smo utrujeni, vendar je včasih treba narediti kakšno miljo več," zaposlenim v posnetku, ki je prišel v javnost, sporoča izvršni direktor letalske družbe Wizz Air Jozsef Varadi. 

Zaradi pomanjkanja pilotov odpovedali več letov

Madžarski nizkocenovni prevoznik Wizz Air je bil med zadnjimi prazniki, kot še nekatere nizkocenovne službe, zaradi pomanjkanja osebja prisiljen preklicati nekatere lete. "Škoda je zelo velika, kadar moramo odpovedati let. Velika! Škoda nastane v ugledu podjetja, prav tako nastane finančna škoda," dodaja Varadi. 

"Bi dali pijanemu vozniku ključe avta"

Posnetek je delilo Evropsko združenje za pilote, ki si prizadeva za priznanje sindikata na Wizz Airu. Združenje poziva regulatorje, naj ukrepajo. Opozarjajo, da je letenje v primeru utrujenosti pilota nevarno, izjave Varadija pa kažejo na njegovo pomanjkljivo varnostno kulturo. "To je tako, kot da bi avtomobilske ključe izročili pijanemu vozniku," poudarjajo v združenju.

 

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 14:38 10.junij 2022.

    ta je sigurno Šustarjeve prevažal. tako, najprej si oglejte komedijo ali je pilot v letalu izpred 40 let, potem pa veselo na dopust na kanarske. upam da znate plavat, kakšno miljo lahko pa tud več, kot pravi direktor. za ugled ...prikaži več firme naj se skrbi, ko se pobira jo potniki in njihove akontacije, in se preveri kolk mašin , lahko leti, ne pa potem, koso denarji popbrani in ljudje na letališču.

  • kapibara1 13:58 10.junij 2022.

    A so toti tudi necepljen letalski kader opuščal ?