Svet
10159 ogledov

Video: Nevarno srečanje dečka z ogromnim medvedom

medved deček posnetek zaslona
Med sprehodom je družino presenetil medved, ki se je pokazal v vsej svoji veličini.

Pred dvema dnevoma se je družina iz Trentina v Italiji odpravila na izlet na območju Sporminoreja. Družina med spuščanjem v dolino ni hodila v strnjeni skupini. 

V nekem trenutku se je za 12-letnim Alessandrom, ki je hodil zadnji, pojavil velik medved. Oče je dečka opozoril na nevarnost, ga pozval, naj bo miren in naj počasi nadaljuje s hojo. Deček je očeta ubogal in povsem mirno hodil naprej. 

Manj mirna je bila dečkova mama, ki jo je na posnetku, slišati, kako začne kričati, ko zagleda medveda, ki se je postavil na zadnje noge. Medved, ki ga je premagala radovednost, se je kmalu odpravil po svoje. Družina pa ga je lahko še nekaj časa opazovala, ko se je odpravil v drugo smer.

Dečkov oče je za italijanske medije dejal, da si je sin, ki ima medvede rad, že dolgo želel videti medveda v divjini in je vedel, kako pravilno odreagirati v primeru srečanja z njim. 

Do srečanja je prišlo na območju Italije, kamor so v preteklosti naselili medvede iz Slovenije, s ciljem ohraniti tamkajšnjo populacijo rjavega medveda. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.