Svet
6 ogledov

Nevede bi splavila živega otroka

nosečnost, nosečnica Žurnal24 main
Britanki Chelseai Muff se je dobesedno zrušil svet, ko so ji po pregledu z ultrazvokom dejali, da je njen otrok mrtev. Čez 14 dni, ko je spet zahtevala pregled z ultrazvokom, pa so ugotovili, da je otrok živ.

Dvaintridesetletna Chelsea, sicer mati 14-letne Corey in 11-letne Destiny, je dva tedna po tem, ko je izvedela, da naj bi bil njen nekaj tednov star otrok mrtev, žalovala.

"Rekla je, da je notri prazna vrečka da je otrok umrl. Bila sem šokirana in prizadeta. Po prvem ultrazvoku je do mene prišel svetovalec in mi je dejal, da je prišlo do spontanega splava, in mi dal možnost, da vzamem tableto, s katero bom pospešila umik zarodka iz telesa ali pa naj čakam, da se bo sam razgradil. Odločila sem se, da počakam. Če bi vzela tableto, bi lahko ubila otroka in tega nikoli ne bi vedela," je dejala za britanski časnik Daily Telegraph.

Kot je kasneje ugotovila Muffova, bi morali zarodek pregledati z notranjim ultrazvokom in ne z zunanjim. Prvi bi namreč zaradi zgodnje nosečnosti pokazal, da je otrok še živ.

Muffova se je po drugem ultrazvoku v isti bolnišnici, na katerem so zdravniki z začudenjem ugotovili, da je otrok živ, pritožila nad ravnanjem osebja, saj želi, da se kaj podobnega v prihodnje več ne bi zgodilo.

"Kako ti lahko rečejo, da je otrok mrtev, v naslednji minuti pa, da je živ," je dejala. "Ne vem, kaj je v mojem primeru šlo narobe, ampak upam, da mi bodo po pritožbi razložili, kaj se je zgodilo in zakaj mi niso zarodka pregledali s posebnim ultrazvokom," je dejala.

Iz bolnišnice so sporočili, da bodo storili vse, da ugotovijo, kdo je odgovoren za napako, in Muffovi opravičili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.