Svet
15371 ogledov

Neverjeten dosežek kapitana iz Dubrovnika

Prehod Korintskega kanala youtube
Kapitan Jozo Glavić iz Dubrovnika je 22,5 metra široko križarko prepeljal skozi Korintski kanal, ki je širok le 25 metrov.

Križarka Braemara je tako postala največja ladja, ki je kdaj plula skozi ta kanal, med tem podvigom pa ji je poveljeval kapitan Jozo Glavić iz Dubrovnika, poroča Dubrovnik.net.

Med napeto operacijo, ki je trajala dobro uro in pol, je bilo na krovu 929 potnikov, ki so uživali v edinstvenem doživetju.

"Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj počel kaj takega. To je največji dosežek v moji karieri, pisali smo zgodovino, vedno bom ponosen na ta dosežek," je povedal.

Ali bi se lotil tega podviga, so ga vprašali pred tremi leti in po zaključku se je opravičil svoji ženi za vse trenutke, ko je sicer doma, a odsoten, saj je v glavi preigraval sto in en scenarij, kaj bi v kanalu lahko šlo narobe. V pogovoru za družbo, ki je lastnica ladje, je povedal, da čez deset dni z ženo pričakujeta otroka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • blayo 21:18 15.oktober 2019.

    Če bi bilo treba Titanic tam skozi spravit še ne rečem, ampak danes pri vsej teh tehnologijah in podpornih sistemih pa tole niti ne smatram za kakšen presežek...