Svet
25581 ogledov

Neverjeten razlog hudega verižnega trčenja 42 vozil

Verižno trčenje pri Budimpešti
1/7
police.hu
Policija dogodek še preiskuje, upravljalec avtoceste medtem podal podrobnosti nesreče.

Avtocesta M1 pri Budimpešti je včeraj popoldne izgledala kot prizorišče grozljivke; kot smo poročali, prišlo je do hudega verižnega trčenja, v katerega je bilo vpletenih 37 osebnih vozil in pet kamionov. 

Policija dogodek še preiskuje, po prvih ugotovitvah pa naj bi nesrečo povzročil ogromen oblak prahu, ki ga je nosil veter. Po besedah očividcev nesreče, ki jih objavljajo mažarski mediji, se je prvi voznik verižnega trčenja najverjetneje ustrašil, na avtocesti začel sunkovito zavirati, kar je povzročilo verižno trčenje. 

Zaradi nevihte in oblaka prahu je bila na avtocesti močno zmanjšana vidljivost. Na mesto dogodka je v nekaj minutah prispelo 70 gasilcev iz sedmih mest. V tem času je že popolnoma zgorelo kar 19 avtomobilov, en kombi in kabina kamiona. 

Gasilci so najprej iskali morebitne poškodovane v zmečkani pločevini, hkrati pa gasili požar. Nekaj poškodovanih je v bolnišnice v Budimpešti odpeljal helikopter. V trčenju je po zadnjih podatkih en človek umrl, poškodovanih je bilo okrog 40 ljudi, mnogi huje.  

Verižno trčenje pri Budimpešti | Avtor: police.hu police.hu

Verižno trčenje pri Budimpešti Grozljivo Svet Verižno trčenje 37 avtomobilov in pet kamionov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.