Svet
24935 ogledov

Neverjetna nova kazen za dogajanje v lastnem stanovanju

stanovanjski blok
Mestne oblasti so se odločile narediti red v stanovanjih meščanov.

Kot kaže, si prebivalci Beograda ne bodo več smeli privoščiti glasne spolnosti v svojih stanovanjih. Kurir piše, da bodo od decembra naprej - v skladu z odločitvijo mestne skupiščine - izstavljali račune tistim meščanom, ki prakticirajo glasen seks. V skladu z isto uredbo bodo kazni izrekali tudi tistim, ki kadijo na stopniščih in tistim, ki mečejo smeti s svojih balkonov ali teras.

Višine kazni so odvisne od narave prekrška, gibajo pa se od 40 do 400 evrov.

Vprihodnje v Beogradu ne bo prostora niti za sponatana slavja, vse zabave bodo ljudje morali najavljati svojim sosedom in to dva dni vnaprej. Obvezno bo tudi zaklepanje vhodnih vrat vseh večstanovanjskih stavb, poostrili pa so tudi pravila vzdrževanja reda in čistoče skupnih prostorov v omenjenih stavbah.

Razumevanja več ne bo niti za glasne razprave v stanovanjih, kot tudi vsaka glasnost nad 30 decibelov. Tišino mestne oblasti zahtevajo od 16. do 18. ure ter od 22. do 7. ure zjutraj. Med koncem tedna je slednja zahtevana od 14. do 18. ure ter od 22. do 8. ure zjutraj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • bbojan 11:29 08.december 2019.

    Kulture naj naucijo te balkance kulture...pa bo vse ok...iz česa bodo pa plačali takšne kazni in s cim....400 evrov cela familija komaj zasluzi

  • Lavdan 18:28 20.november 2019.

    Bedaki in konji. Namesto da bi ljudi učili kulture jim postavljajo neumne omejitve.

  • Avatar drecos
    drecos 15:39 20.november 2019.

    super se v sloveniji naj bo tako