Svet
102239 ogledov

Neverjetne podrobnosti reševalne akcije v Paklenici: Dekle ni vedelo za nosečnost

Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen. HGGS
Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen.

Iz Hrvaške prihajajo neverjetne podrobnosti reševalne akcije mlade mamice iz Paklenice. "Ni vedela, da je noseča. Rodila je sama na stranišču," so zapisali pri hrvaškem spletnem portalu Večernji list, kjer so objavili tudi zapis in fotografije Hrvaške gorske reševalne službe (HGSS).

Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen. | Avtor: HGGS HGGS

Ginekologinja, ki je prispela na kraj dogodka, je povedala, da je že prej prisostvovala porodom nosečnic, ki se niso zavedale, da so noseče, vendar do zdaj nikoli v takšnih razmerah. Potrdila je, da mlada mati sploh ni vedela, da je noseča.

HGSS je v soboto popoldne poročal, kako so sodelovali v reševalni akciji mlade tujke, ki je rodila v objektu Lugarnica v nacionalnem parku Paklenica, dodatne podrobnosti o tem dogodku pa sta razkrili anesteziologinja Anela Ušanović in ginekologinja Dorom Perinčić, ki sta bili priča neverjetnemu dogodku.

Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen. | Avtor: HGGS HGGS

Ušanovićeva je za RTL povedala, da ni šlo za rutinski poseg in da v takšnem posegu še nikoli ni sodelovala. "Lahko povem, da smo imeli vsi srečo, da smo bili del dežurne ekipe in, da smo prvi prišli na kraj dogodka. Ko smo prispeli, je bil porod v zaključni fazi. Rodila je sama na stranišču. Prišli smo z vso medicinsko opremo in jo začeli oskrbovati. Imeli smo srečo, da smo imeli v bližini dodatno pomoč gorske reševalne službe," dodaja.

"Danes ob 14.51 so naši dežurni reševalci prejeli obvestilo o porodu v objektu Lugarnica v Nacionalnem parku Paklenica. Pred prihodom ekipe HGSS je mlada tuja državljanka s pomočjo osebje nacionalnega parka rodila deklico. Mamica in novorojenček sta bila varno prepeljani v kanjon, kjer sta bila predana ekipi HMP. Komunikacija med akcijo je bila otežena zaradi pomanjkanja mobilnega signala. V akciji je sodelovalo sedem pripadnikov HGSS, ekipa HMP in zdravniki," so zapisali na svoji spletni strani in dodali, da želijo posebej poudariti izjemno sodelovanje z zaposlenimi v NP Paklenica.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 16
  • tanja_tatjana7 15:43 31.julij 2023.

    V četrtem mesecu otrok začne brcati! Kaj njen otrok ni brcal? Ji trebuh ni zrastel? Laže ko pes! Samo, da bi prišla v javnost! Kaj je vse človek lažnivi sposoben! Sramota za to babetino! Fuj.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:39 30.julij 2023.

    Brezmadežno spočetje. Novi Jezus se je rodil! Hvala bogu na višavah

  • Avatar jate
    jate 17:28 30.julij 2023.

    pa ve vsaj kdo je otrokov oče...al ne ve niti s kom se je dol dajala